Un avion militar indian ce avea la bord opt membri ai echipajului și cinci pasageri a dispărut în mod misterios și nu mai poate fi găsit, notează CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Forțele Aeriene Indiene spun că nu au reușit să localizeze Antonovul AN-32 după ce aeronava de transport ce datează din epoca sovietică a dispărut luni în timpul zborului. Avionul a decolat la ora 12.27 din Jorhat, un oraș din statul indian Assam și trebuia să ajungă la Manchuka, aflat la aproximativ 200 kilometri mai la nord.

Aeronava a contactat controlul aerian la aproximativ jumătate de oră după decolare, dar de atunci nu a mai dat niciun semn. Operațiunile de căutare au fost suspendate miercuri din cauza ploilor torențiale.

Este posibil ca aeronava să se fi prăbușit într-o zonă foarte izolată, ceea ce înseamnă că este greu de găsit, a spus Geoffrey Thomas, expert în aviație.

Antonov-urile 32 ale armatei indiene au o istorie cu multe probleme. Avionul și diferitele sale variante au fost implicate în peste 15 incidente din 1986 și până acum.