Ambasada Marii Britanii comenteazăevenimentele majore din ultimele zile din România - eșecul PSD și victoria PNL în alegerile europarlamentare și condamnarea definitivă a liderului PSD, Liviu Dragnea. Reprezentanța diplomatică la București spune că, la 30 de ani de la căderea comunismului, țara noastră a demonstrat, prin prezența masivă la vot și printr-o decizie cheie a justiției, că instituțiile sale funcționează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Moment excepțional pentru democrația românească. Trei decenii după căderea comunismului, România a demonstrat zilele acestea, prin prezența masivă la vot și printr-o decizie cheie a justiției, că instituțiile sale funcționează, iar spiritul civic este mai puternic ca niciodată. Felicitări, România!", este mesajul transmis, miercuri, de Ambasada Marii Britanii la București.

Ultimele zile au adus o serie de șocuri profunde în România, țară care nu a mai consemnat niciodată în perioada post-revoluționară atât de multe evenimente importante într-un timp atât de scurt, de la umilirea la urne a celor două partide de la guvernare, până la încarcerarea celui considerat cel mai puternic om din România.