Protestatarul cu deficienţe de auz şi de vorbire care în martie anul trecut a fost amendat de jandarmi cu 2.000 de lei pe motiv că a scandat lozinci anti-PSD în fața Sălii Palatului, unde avea loc Congresul PSD, scapă de amendă după ce a câștigat definitiv procesul cu Jandarmeria.

HotNews.roFoto: Hotnews

Magistrații Tribunalului București au respins definitiv apelul Jandarmeriei Capitalei la decizia pronunțată de Judecătoria Sectorului 1, prin care a fost anulată amenda pentru Ioan Duia, protestatarul cu deficienţe de auz şi de vorbire.

Astfel, conform hotărârii Tribunalului București, a fost anulată definitiv amenda în valoare de 2.000 de lei pe care protestatarul cu deficiențe de auz și vorbire a primit-o de la jandarmi în 10 martie 2018, când a avut loc Congesul PSD. Atunci, câteva zeci de persoane s-au strâns în faţa Sălii Palatului, unde a avut loc evenimentul PSD. Unii dintre protestarai, care au scandat lozinci anti-PSD, au fost ridicați de jandarmi, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Printre protestatarii amendaţi s-a numărat și Ioan Duia, surdo-mut. În procesul verbal încheiat pe numele acestuia, jandarmii au scris că bărbatul a scandat lozinci anti-PSD.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, declara atunci că în acest caz se fac verificări, însă este vorba despre o eroare de redactare. "Din câte ştiu, acolo este o eroare de redactare a procesului verbal. Aşa cum a anunţat inspectorul general al Jandarmeriei Române, a dispus nişte verificări. Sunt convinsă că aceste verificări se vor face foarte repede şi despre rezultatul acestor verificări vă vom informa", susținea, la acel moment, Carmen Dan.