Un deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat la 15 ani de închisoare, l-a amenințat cu moartea, printr-o scrisoare, pe Klaus Iohannis, scrie Alba24.ro. Amenințarea a fost formulată după ce șeful statului a refuzat cererea de grațiere a lui Constantin Munteanu, condamnat pentru omor.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Scrisoarea trimisă de deținut a fost semnată de către Costin Munteanu cu numele și datele altui deținut încarcerat la Penitenciarul Aiud.

După ce a primit scrisoarea, Administrația Prezidențială a depus o plângere. Bărbatul a fost trimis în judecată pentru ultraj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud și încă nu a primit un prim termen de judecată, fiind în stadiul de cameră preliminară.

Costin Munteanu a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare, în luna februarie a anului 2017 de către Curtea de Apel Alba Iulia. Acesta și-a omorât iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent, în zona capului și i-a lasat cadavrul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii din județul Hunedoara.