Poliția investighează moartea unei adolescente de 16 ani, care s-a sinucis după ce a făcut un sondaj pe Instagram în care își întreba urmăritorii dacă să aleagă între viață și moarte, 69% dintre aceștia răspunzând că ar trebui să opteze pentru moarte.

Foto:

Poliția din statul Sarawak, situat în estul Maleziei, a precizat că fata, a cărei identitate nu a fost divulgată, a postat pe rețeaua socială sondajul însoțit de mesajul: ”Foarte important, ajutați-mă să aleg: Moarte sau Viață”.

Un avocat a susținut că cei care au votat pentru ca adolescenta să aleagă moartea ar putea fi acuzați de instigare la sinucidere, relatează Guardian.

Ramkarpal Singh, avocat și parlamentar, a declarat: ”Să ne întrebăm dacă fata ar fi în viață acum în cazul în care majoritatea internauților de pe contul ei de Instagram ar fi descurajat-o să își ia viața? Încurajarea internauților chiar a influențat decizia ei de a-și pune capăt zilelor? În condițiile în care tentativa de suicid este considerată infracțiune în această țară rezultă că și instigarea la suicid ar putea fi infracțiune”.

Cazul a atras atenția și ministrului tineretului și sportului, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, care a spus că tragedia ar trebui să declanșeze o dezbatere la nivel național despre sănătatea mentală: ”Este un subiect de interes național care ar trebui tratat cu seriozitate„.

În februarie, Instagram a anunțat că va lansa un mecansim prin care va bloca imaginile în care apar oamenii făcându-și rău. Decizia a fost luată după moartea unei adolescente din Marea Britanie, Molly Russell, ai cărei părinți cred că s-a sinucis după ce a văzut pe rețeaua socială imagini cu sinucigași.