PSD cere declanșarea unei anchete în cazul a două clipuri electorale în care un actor îl interpretează pe Isus, într-unul dintre acestea îndemnându-i pe români să iasă la vot în 26 mai, cu mesajul anti-PSD devenit celebru anul trecut - #m..ePSD. Social-democrații se declară indignați, susținând că este "o campanie murdară a opoziției, care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD".

Guerila digitalaFoto: Captura video

PSD solicită autorităților "să declanșeze imediat" o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD "în această campanie murdară", și susține că, "dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal".

Comunicatul integral transmis de PSD:

  • "Partidul Social Democrat își exprimă indignarea față de campania murdară a Opoziției care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD. Autorii acestei campanii mizerabile sfidează și batjocoresc credința creștină împărtășită de cea mai mare parte a cetățenilor români.
  • După ce au folosit această imagine în sfintele zile ale Sărbătorii de Paști, când actorul care interpreta rolul Mântuitorului folosea expresii injurioase împotriva PSD, cei din Opoziție care se află în spatele acestei campanii incalificabile au schimbat abordarea și au difuzat recent, în mediul online, un alt videoclip în care actorul care îl interpretează pe Iisus Hristos enunță mesaje de susținere în favoarea PSD, cu scopul evident de a îndrepta oprobriul public împotriva Partidului Social Democrat.
  • PSD solicită autorităților în drept să declanșeze imediat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD în această campanie murdară.

  • Dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, considerăm că această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal".

În primul videoclip, cu titlul: „Iisus Hristos mesaj pentru români - Ieșiti la vot pe 26 mai!”, apare un bărbat interpretând ironic personajul Iisus și care se adresează în limba engleză și le cere românilor să iasă la vot pe 26 mai. "Dacă vreți o țară mai bună, cu un sistem de învățământ mai bun, spitale mai curate, drumuri mai bune, o economie puternică și mai puțină corupție, nu vă rugați la Mine pentru asta, Eu nu vă pot salva. Doar voi vă puteți salva țara. Ieșiți la vot pe 26 mai”, spune acesta. Clipul se încheie cu mesajul anti-PSD, devenit celebru anul trecut - #m..ePSD.

În cel de al doilea clip, "Iisus" a schimbat tabăra și îi îndeamnă pe români să voteze PSD. În videoclip, care este tot în limba engleză, sunt folosite mesajele PSD, precum: "V-ați săturat ca Uniunea Europeană să nu respecte suveranitatea României?" / "Disprețuiți produsele inferioare pe care firmele Uniunii Europene le vând copiilor noștri?", "V-ați săturat ca Direcția Națională "Anti-corupție" să trimită oameni nevinovați la închisoare?".