Ali Sadjady, un politician britanic care candida la alegerile europarlamentare, a fost forțat să demisioneze după ce a afirmat că este tentat să susțină procesul Brexit dacă acest lucru ar opri venirea hoților de buzunare români în Marea Britanie, scrie Mediafax, citând The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sadjady, fost membru al Partidului Conservator, candida la europarlamentare din partea noii formațiuni centriste Change UK.

"Când aud că 70% din hoții de buzunare prinși la metroul din Londra sunt români mă cam face să vreau Brexit", afirma Sadjady, într-un mesaj pe Twitter postat în noiembrie 2017.

Pe lângă afirmațiile privind cetățenii români, politicianul a sugerat într-o serie de mesaje pe Twitter că cei care militează pentru un nou referendum pe tema Brexit "nu cred în democrație".

Marți seară, un purtător de cuvânt al formațiunii Change UK a declarat că, în urma discuțiilor, Ali Sadjady a reflectat în legătură cu mesajul inadecvat postat pe Twitter în 2017 și a fost de acord să se retragă de pe lista de potențiali candidați la europarlamentare.