Un bărbat în vârstă de 29 de ani este considerat suspect în ancheta deschisă de poliția americană după ce rapperul nominalizat la Grammy Nipsey Hussle a fost asasinat, duminică, scrie Mediafax citând apnews.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Șeful Poliției din Los Angeles, Michel Moore, a declarat, într-o conferință de presă care a avut loc marți, că un bărbat pe nume Eric Holder este bănuit că l-a asasinat pe Hussle și a rănit alte două persoane, într-un incident care a avut loc duminică după amiază, în fața magazinului de haine pe care rapperul îl deținea în oraș. Hussle avea 33 de ani.

Suspectul ar fi fugit de la locul faptei cu un automobil Chevy Cruze din 2016, iar poliția a dat publicității și numărul de pe plăcuța de înmatriculare.

Conform raportului medicului legist, Hussle a murit după ce a fost împușcat în cap și în partea superioară a corpului.

Potrivit reprezentanților Poliției din Los Angeles, motivele asasinatului nu sunt deocamdată cunoscute.

Cel puțin 18 persoane care asistau, luni seară, la priveghiul rapperului Nipsey Hussle au fost rănite, trei fiind în stare critică. Incidentul a avut loc luni seară, chiar în locul unde, cu o zi înainte, rapperul a fost împușcat mortal.

Inițial au fost raportate focuri de armă trase în mulțimea adunată în fața magazinului Marathon Clothing, dar reprezentanții poliției din Los Angeles au scris într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter că informațiile nu au fost corecte.

Publicația The Los Angeles Times informează că a avut loc o altercație și mai multe persoane au fost înjunghiate.

Născut Ermias Asghedom, originar din sudul orașului Los Angeles, rapperul a făcut parte dintr-o bandă de cartier în adolescență. Însă a devenit pasionat de muzică și tehnologie, angajându-se în mai multe demersuri antreprenoriale și fiind foarte implicat în diferite proiecte artistice pentru comunitatea din care făcea parte.

Anul acesta, a fost nominalizat la premiile Grammy pentru cel mai bun album rap, "Victory Lap", lansat în 2018.

"Am crescut într-o cultură a bandelor. Am avut de-a face cu moartea, cu crime. Era ca și cum am fi trăit într-o zonă de război, unde oamenii mor în aceste cartiere și toată lumea este puțin imună la asta. Cred că se numește sindrom posttraumatic, lucru care se întâmplă oamenilor ce au fost în război atât de mult timp. Cred că Los Angeles suferă din cauza asta, pentru că nu este un lucru normal, dar, după un timp, ne comportăm ca și cum ar fi", a declarat rapperul pentru The Los Angeles Times, anul trecut.

Mai multe vedete, printre care Rihanna, Drake, Pharrell Williams și J Cole, și-au exprimat regretul privind decesul promițătorului rapper.