Președintele instanței supreme, Cristina Tarcea, a comentat victoria Laurei Codruța Kovesi, care a obținut în Comisia LIBE cele mai multe voturi pentru conducerea Parchetului european. Tarcea a spus că se bucură de succesul oricărui român și că, din păcate, sunt mulţi români absolut anonimi care îşi fac treaba şi sunt respectaţi în afara țării, dar "nimeni nu vorbeşte în interior de ei".

Cristina TarceaFoto: Agerpres

"M-am bucurat mereu de succesul oricărui român. Din păcate, sunt atât de mulţi români absolut anonimi care îşi fac treaba şi sunt respectaţi şi bine cotaţi în exterior, dar nimeni nu vorbeşte în interior de ei. Aşa că nu pot decât să îi urez succes în continuare", la finalul bilanțului de activitate de la Ministerul Public.

Laura Codruța Kovesi a câștigat votul în Comisia LIBE pentru șefia Parchetului European. Fosta șefă a DNA a obținut 26 de voturi, urmată de candidatul Franței, Jean-François Bohnert (22 de voturi) și cel german, Andrés Ritter, care a obținut un vot. Acesta este mandatul cu care Parlamentul European va merge să negocieze cu Consiliul UE cine va fi viitorul șef al Parchetului European.