Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private din București deşi avea doar opt clase, a fost ajutat de un fals avocat, a declarat la Europa FMavocata Monica Cercelescu, director de comunicare la Uniunea Națională a Barourilor din România.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Numele care se vehiculează în spațiul public nu apare în tabloul avocaților din România. Nu putem face, încă, referințe la acest nume, deoarece este o anchetă în curs, în care nu știm exact ce s-a întâmplat, dacă persoana respectivă s-a prezentat drept avocat sau drept mandatar al italianului. Verificat în tabloul avocaților … nu apare. Deci, acea persoană nu este avocat”, a declarat avocata Monica Cercelescu, director de comunicare la Uniunea Națională a Barourilor din România.

De altfel, autoritățile, dar și Mateo Politi spuneau că cel care s-a prezentat la Direcția de Sănătate Publică pentru a obține aviz pentru a opera a fost o avocată care l-a reprezentat.

Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigaţii Criminale a informat încă din noiembrie Uniunea Barourilor că există o reţea specializată în falsificarea de documente pentru cei care vor să lucreze ca avocați, chiar dacă nu fac parte din barouri, mai scrie Europa FM.

Uniunea Barourilor le recomandă celor care își angajează un avocat să îl verifice în tabloul avocaţilor, singurul document oficial care poate atesta această calitate.

Matteo Politi, italianul acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, deşi avea doar opt clase, a fost prins, miercuri, de polițiștii de frontieră de la Curtici, județul Arad, în timp ce încerca să fugă din țară. Joi seară, magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.