Bazinul de polo construit în municipiul Arad de către Compania Naţională de Investiţii (CNI), proiect de peste 23 de milioane de lei, nu este dat în folosinţă nici la patru luni de la recepţia finală a lucrărilor, din cauza unor proceduri birocratice întârziate, care vor mai dura alte câteva luni, transmite Agerpres.

Bazin de inot la AradFoto: CNI / Facebook

Proiectul de construire a bazinului de polo din Arad a obţinut finanţare de la Guvernul României în 2011, însă după numai câteva luni, finanţarea a fost blocată, astfel că termenul de finalizare a lucrărilor, care era anul 2013, nu a fost respectat. Lucrările au fost începute abia spre sfârşitul anului 2015, iar noul termen de execuţie a fost decembrie 2016. Din cauza unor probleme apărute pe şantier, solul fiind instabil pentru că, în trecut, pe acest teren a existat o rampă de gunoi, lucrările au fost întârziate de constructor, fiind încheiate abia în 2018.

Cu toate că recepţia lucrărilor a avut loc în urmă cu patru luni, bazinul de polo nu este dat în folosinţă.

Viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că investiţia nu a fost transferată administraţiei locale nici până în prezent, protocolul de predare-primire nefiind semnat la Bucureşti.

"Noi am semnat acest protocol şi l-am trimis la Bucureşti încă din luna decembrie, dar documentele nu s-au mai întors de acolo. Am contactat conducerea CNI, care ne-a spus că protocolul trebuie refăcut, pentru că, între timp, nu mai este ministru al Dezvoltării Paul Stănescu, iar pe hârtiile iniţiale apare numele său la semnături", a precizat viceprimarul.

În punctul de vedere transmis de CNI la solicitarea Agerpres se arată că, în data de 1 octombrie 2018, a fost încheiat procesul verbal de recepţie a lucrărilor, iar Primăriei Arad i-a fost înaintat protocolul de predare-primire a investiţiei. Documentul era semnat deja de reprezentantul CNI şi urma să fie semnat şi de către reprezentanţii administraţiei locale.

"Precizăm faptul că protocolul semnat de către reprezentantul municipalităţii a fost transmis la Compania Naţională de Investiţii în luna decembrie 2018. Având în vedere că în această perioadă au survenit modificări în conducerea MDRAP, iar în momentul transmiterii spre semnare către MDRAP nu a mai corespuns numele ministrului actual cu cel trecut în protocol, a fost necesară refacerea acestuia", se arată în răspuns.

CNI precizează că a transmis, marţi, Primăriei Arad noul protocol de predare-primire a investiţiei, iar după ce va fi semnat, va fi trimis şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Din cauza acestor proceduri, dar şi pentru că vor urma alte etape birocratice la nivel local, bazinul de polo nu va putea fi dat în folosinţă decât peste alte câteva luni.

Călin Bibarţ a mai afirmat că, după preluarea bazinului de polo, Consiliul Local va trebui să aprobe o hotărâre prin care baza să fie dată în administrarea S.C. Recons S.A, societate aflată în subordinea municipalităţii.

"Ulterior, trebuie întocmit un regulament de funcţionare, iar Recons va trebui să îşi bugeteze activitatea, să angajeze oameni, proceduri care mai pot dura câteva luni înainte ca baza să fie operabilă", a spus Bibarţ.

Investiţia totală s-a ridicat la 23.140.051 lei, din care 30% a reprezentat contribuţia municipalităţii, care a realizat utilităţile necesare funcţionării bazei sportive şi amenajările exterioare.