Apelul unei mame către ministrul Educației: Nu ne nenorociți copiii! Trebuie să existe viață și dincolo de acest sistem de învățământ bolnav
O femeie, mamă a doi copii, unul de clasa a IV-a și celălalt în clasa pregătitoare, îi scrie ministrului Ecaterina Andronescu, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, ea spunând că este un părinte care "regretă enorm că a avut lașitatea de a crește doi copii în România".
"Sunt un părinte ce își privește copilul istovit de acest sistem de învățământ ce nu are o continuitate și nici respect față de copii și părinți. Ca mine sunt convinsă că sunt alți zeci de mii de părinți. Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țara diferită de țara mea. Îmi iubesc țara și nu pot înțelege de ce dumneavoastră...oamenii ce ați ajuns să ne conduceți ați uitat că sunteți români. De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei țări. Pot accepta să faceți experimente pe noi adulții..merităm..pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oameni ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alți zeci de mii de părinții vă interzicem să ne distrugeți copiii. Trăim într-o țară în care sistemul medical nu asigură părinților siguranța că după ce aduc pe lume un copil cu mari eforturi financiare nu au siguranță că pleacă din spital cu nou-născutul sănătos, fără stafiloccoc sau mai știu eu ce bacterii. Și apoi ne luptăm în fiecare zi să asigurăm copiilor noștri o viață decentă într-o țară unde alocația este extrem de mică și totuși avem politicienii printre cei mai înstăriți din Europa. Apoi ajungem în perioadă școlară a copiilor noștri...unde sunt preluați în majoritatea cazurilor de învățători ce din păcate au uitat cât poate un copil de 6 ani", scrie femeia, Anca Carmen.
Ea vorbește despre programa încărcată, care îi obligă pe copii ca încă din clasa I să facă portofolii, să învețe peste capacitatea unui copil de 6 ani, "din dorința cadrelor didactice să se afirme, să câștige cât mai multe concursuri, examene semestriale" și își încheie mesajul către ministru cu un apel.
"....ați uitat domnilor profesori că acești micuți sunt în creștere, că au nevoie de odihnă, de joacă...daaaaa...că să vedeți..de joacă..pentru că un copil la vârsta de 6 ani se dezvoltă și prin joacă. Nu e firesc să aibă un copil de 6 ani un ghiozdan de peste 4 kg în spate. Și după ce le furăm copilăria...ce să vedeți doamnă ministru..vine clasa a V a și ne lovim de o crudă realitate. La școală nu se face carte ...dar în schimb au teme imposibil de terminat ca volum..profesorii uită să predea, să se aplece asupra exersării materiei, dar în schimb cer și cer ...materiale suplimentare..teme fără să le fi explicat copiilor și modul de rezolvare...și ce să vedeți. Părinții disperați nu au altă variantă decât să-și ducă copilul la meditație..română..matematică..limbă străină.. instrument! Și după ce programa e foarte încărcată de multe ore ..copiii stând la școală și până la 8 ore pe zi, când vin acasă mănâncă, apoi pleacă la meditație 2 ore. Vin acasă și trebuie să se apuce de șirul interminabil de teme fără noimă. Termină la 12 noaptea. Dimineață își iau în spate ghiozdanul care la clasa a 4-a cântărește 6 kg..da doamna ministru 6 kg... un copil de liceu ducând peste 10 kg în spate...Merg copiii aplecați până la școală, urmăriți de scolioză! Știți ce e în sufletul unui părinte când își vede copilul..din fericire pentru mine un copil cu rezultate excelente... Dar restul copiilor de la liceu cu rezultate excelente ... cum credeți că au ajuns așa? Cu ce preț??? ....vorbesc aici de sumele enorme cheltuite pe meditații deoarece la școală nu se predă cu profesionalism...vorbesc de un preț mult mai mare....sănătatea!!!! Copiii nu au copilărie. Au de cărat ghiozdane pline de cărți suplimentare din clasa întâi. Din clasa a 5 a meditații...se dau meditații că să intre printre primii la licee...dar știți al cui e meritul, doamnă ministru????. Al lor și al nostru..al părinților...din păcate nici nu mă pot bucura de succesul copilului meu și nimeni nu se poate bucura de succesul copiilor...plătim un preț mult prea mare... noi părinții suntem epuizați și îngrijorați pentru copii și viitorul lor! Ca și cum nu ar fi fost destul de greu, veniți acum și spuneți să-i lase repetenți de la cls întâi... că vacanța de iarnă e prea lungă.....DOAMNĂ MINISTRU...nu ați avut copii elevi??? Ați uitat că au nevoie se odihnă pentru a fi sănătoși...ați uitat că au nevoie de joacă..de socializare...Doamnă ministru...pentru copiii ăștia trebuie să existe viață și dincolo de acest sistem de învățământ bolnav și găunos...în care interesele oricui primează ..dar mai puțin ale elevilor! Fac apel la dumneavoastră...nu ne nenorociți copiii! Ei sunt speranța și viitorul acestei țări și mai ales ei sunt COPIII NOȘTRI!", adaugă femeia.
CITEȘTE ȘI: Începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea ore mai puține, vacanțe mai scurte, iar examenele de evaluare națională și bacalaureat mai devreme. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a precizat, într-un interviu, că vrea să pună în dezbatere publică proiectul privind regândirea structurii anului școlar.
Pai pesedistul are un singur scop in viata. Sa scoata banul de la fraierul care il voteaza sau care face pe desteptul si sta acasa cand trebuie sa voteze.
Asa, trimiteti mailuri si faceti campanii online si dati unlike-uri.
Sigur o sa-i sensibilizeze pe pesedisti.
Auzi, sa crezi ca o intereseaza pe Androneasca de cum se dezvolta copiii!
Iti spun eu pt ca dadeam admitere pe vremea aia dar din fericire am dat cu un an inainte de modificari.
Marga, in guvernarea CDR.
Tot el a introdus si bacul la 7 materii, ulterior modificat.
Si tot el a introdus admiterea la facultate pe baza bacului si notelor din liceu.
poate ne spui tu care-i scopul in viata al acelor copii care "pot invata mai mult"
s-ajungi inginer ?
azi dai un doctorat si faci studii online, tata, in Singapore sau Honolulu. ce nevoie mai ai de scoala "cu traditie", unde tre' sa te tarasti ca viermele in fata portarului ca sa ai dreptul sa mergi la buda - cu hartia si sapunul de-acasa.
Si care e gandita asa special tocmai pt. a favoriza mafia meditatiilor (practicate in special de profii de grad inalt, pe bani grei). Si pentru copiii cu "pile".
Ce legatura sa aiba cu "ideologia comunista" fizica si matematica care erau predate la nivelul intelectual normal al copiilor?
Unii uita ca mii si mii de romani scoliti in RSR sunt azi medici si ingineri si profesori si arhitecti in state din Occident. Deci SUNT competenti.
Imi spunea un profsor universitar (la o universitate de stat!) care avea cursuri de economie cu vreo 300 de studenti de anul I. Prin noiembrie, cand toata lumea vorbea de Marea Unire, i/a intrebat cine cu cine s/a unit la 1 Decembrie. Stupoare, nimeni ni stia! O studenta a raspuns ca ar fi fost "unire principatelor". La replica dascalului ca nu ii asa, un alt student a raspuns ca "unirea aceea" (la care se referea colega sa) "nu a tinut". Eu nu cred ca acestor "studenti" nu le/a fost predat niciodata in 12 ani de scoala acest evenoment din istoria tarii. Interesul lor pt asta atat a fost.
Asa ca, stimata mama, mai puneti/va si copii la punct nu numai pe dascali. ministrii, etc.
Noi n-am gasit intelegere la invatatoare in ceea ce priveste greutatea lui. De multe ori cara lucruri degeaba.
Sunt de asemenea foarte multi profesori care isi fac treaba cu brio la scoala si care inca nu au cedat presiunilor facute de parinti (vezi reclamatia pentru cuvantul FOOT din Engleza) si nici comportamentului pur si simplu deviant al unora dintre copii, care deranjeaza ora, rad singuri, vorbesc peste profesor, nu au caiet, nu au carte, nu sunt interesati de scoala; si este suficient unul intr-o clasa ca sa dea peste cap orele!
Tuturor celor care cred ca a fi profesor in ziua de azi este "Sfantul Graal" al meseriilor, le sugerez sa incerce un an suplinitor la o catedra de biologie, istorie, geografie, chimie, fizica s.a.m.d...
Dam vina pe profesori pentru ca noi, parintii, nu mai avem timp sa asiguram cei sapte ani de acasa copiilor nostri si ni-i dorim educati fara sa avem nici o contributie decat cea financiara.
Dam vina pe profesori chiar si atunci cand odrasla de gimnaziu injura pe strada, fumeaza sau ia la bataie pe anul din clasele mi mici doar asa, ca sa arate cat e de mare si tare!
Mai "Parinti", vedeti-va mai intai pe voi si cat faceti voi pentru educatia copilului dumneavoastra, apoi aruncati cu piatra!
In al doilea rand copilul meu a fost obligat sa cumpere auxiliare neaprobat de minister. Autor:profa. E corect? Notele la materia asta le-a primit in bataie de joc. Cui avea note prea mici si nu-l antipatiza in mod special i-a dat un 10 de Mos. E normal? Ne-am plans dirigintei, inteleg ca are ceva pile, nu se poate discuta. Sistemul e putred.
Daca loazele tale sunt chinuite de dimineata pana seara, asta nu inseamna ca toti parintii trebuie sa fie sadici ca tine.
///
Ma opresc aici. Ti-am aplicat acelasi vocabular si abordare cu cea pe care tu ai aplicat-o autoarei.
Asta, ca sa te fac sa intelegi- ca si cei care citesc ce scriu eu aici - ca ai dreptul la o opinie, dar ca a face "prost" pe interlocutor nu este acceptabil.
Daca ai stofa de hater, te simti bine injurand oamenii pe net, este problema ta. Dar sa stii ca nu esti decat un caraghios care nu enerveaza pe nimeni. Ocupa doar spatiu degeaba si starneste mila.
Te-as ruga insa ca de acum incolo sa iti ponderezi proasta crestere de care ai dat dovada in postare precedenta. Nu faci decat sa dovedesti ca unii chiar au trecut degeaba prin scoala.
Sa fie oare aceeasi mamica grijulie?