Apelul unei mame către ministrul Educației: Nu ne nenorociți copiii! Trebuie să existe viață și dincolo de acest sistem de învățământ bolnav

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:13 Actualitate | Esenţial


Elevi, clase primare
Foto: Facebook
"Nu ne nenorociți copiii! Trebuie să existe viață și dincolo de acest sistem de învățământ bolnav și găunos", este apelul unei mame cu doi copii către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. Femeia îi scrie ministrului despre "prețul" plătit de copii, care se confruntă cu o programă școlară mult prea încărcată și cu profesori care nu le predau suficient de bine, astfel încât sunt nevoiți să facă meditații: "Vin acasă și trebuie să se apuce de șirul interminabil de teme fără noimă. Termină la 12 noaptea. Dimineață își iau în spate ghiozdanul care la clasa a 4-a cântărește 6 kilograme".

O femeie, mamă a doi copii, unul de clasa a IV-a și celălalt în clasa pregătitoare, îi scrie ministrului Ecaterina Andronescu, pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, ea spunând că este un părinte care "regretă enorm că a avut lașitatea de a crește doi copii în România".

"Sunt un părinte ce își privește copilul istovit de acest sistem de învățământ ce nu are o continuitate și nici respect față de copii și părinți. Ca mine sunt convinsă că sunt alți zeci de mii de părinți. Declarațiile dumneavoastră din ultimele zile m-au convins că trăiți într-o țara diferită de țara mea. Îmi iubesc țara și nu pot înțelege de ce dumneavoastră...oamenii ce ați ajuns să ne conduceți ați uitat că sunteți români. De peste 20 de ani faceți diverse experimente pe cetățenii acestei țări. Pot accepta să faceți experimente pe noi adulții..merităm..pentru că nu știm sau poate nu avem cum să alegem oameni ce iubesc țara asta pentru a ne conduce. Dar stimată doamnă, stimați politicieni, eu și alți zeci de mii de părinții vă interzicem să ne distrugeți copiii. Trăim într-o țară în care sistemul medical nu asigură părinților siguranța că după ce aduc pe lume un copil cu mari eforturi financiare nu au siguranță că pleacă din spital cu nou-născutul sănătos, fără stafiloccoc sau mai știu eu ce bacterii. Și apoi ne luptăm în fiecare zi să asigurăm copiilor noștri o viață decentă într-o țară unde alocația este extrem de mică și totuși avem politicienii printre cei mai înstăriți din Europa. Apoi ajungem în perioadă școlară a copiilor noștri...unde sunt preluați în majoritatea cazurilor de învățători ce din păcate au uitat cât poate un copil de 6 ani", scrie femeia, Anca Carmen.

Ea vorbește despre programa încărcată, care îi obligă pe copii ca încă din clasa I să facă portofolii, să învețe peste capacitatea unui copil de 6 ani, "din dorința cadrelor didactice să se afirme, să câștige cât mai multe concursuri, examene semestriale" și își încheie mesajul către ministru cu un apel.

"....ați uitat domnilor profesori că acești micuți sunt în creștere, că au nevoie de odihnă, de joacă...daaaaa...că să vedeți..de joacă..pentru că un copil la vârsta de 6 ani se dezvoltă și prin joacă. Nu e firesc să aibă un copil de 6 ani un ghiozdan de peste 4 kg în spate. Și după ce le furăm copilăria...ce să vedeți doamnă ministru..vine clasa a V a și ne lovim de o crudă realitate. La școală nu se face carte ...dar în schimb au teme imposibil de terminat ca volum..profesorii uită să predea, să se aplece asupra exersării materiei, dar în schimb cer și cer ...materiale suplimentare..teme fără să le fi explicat copiilor și modul de rezolvare...și ce să vedeți. Părinții disperați nu au altă variantă decât să-și ducă copilul la meditație..română..matematică..limbă străină.. instrument! Și după ce programa e foarte încărcată de multe ore ..copiii stând la școală și până la 8 ore pe zi, când vin acasă mănâncă, apoi pleacă la meditație 2 ore. Vin acasă și trebuie să se apuce de șirul interminabil de teme fără noimă. Termină la 12 noaptea. Dimineață își iau în spate ghiozdanul care la clasa a 4-a cântărește 6 kg..da doamna ministru 6 kg... un copil de liceu ducând peste 10 kg în spate...Merg copiii aplecați până la școală, urmăriți de scolioză! Știți ce e în sufletul unui părinte când își vede copilul..din fericire pentru mine un copil cu rezultate excelente... Dar restul copiilor de la liceu cu rezultate excelente ... cum credeți că au ajuns așa? Cu ce preț??? ....vorbesc aici de sumele enorme cheltuite pe meditații deoarece la școală nu se predă cu profesionalism...vorbesc de un preț mult mai mare....sănătatea!!!! Copiii nu au copilărie. Au de cărat ghiozdane pline de cărți suplimentare din clasa întâi. Din clasa a 5 a meditații...se dau meditații că să intre printre primii la licee...dar știți al cui e meritul, doamnă ministru????. Al lor și al nostru..al părinților...din păcate nici nu mă pot bucura de succesul copilului meu și nimeni nu se poate bucura de succesul copiilor...plătim un preț mult prea mare... noi părinții suntem epuizați și îngrijorați pentru copii și viitorul lor! Ca și cum nu ar fi fost destul de greu, veniți acum și spuneți să-i lase repetenți de la cls întâi... că vacanța de iarnă e prea lungă.....DOAMNĂ MINISTRU...nu ați avut copii elevi??? Ați uitat că au nevoie se odihnă pentru a fi sănătoși...ați uitat că au nevoie de joacă..de socializare...Doamnă ministru...pentru copiii ăștia trebuie să existe viață și dincolo de acest sistem de învățământ bolnav și găunos...în care interesele oricui primează ..dar mai puțin ale elevilor! Fac apel la dumneavoastră...nu ne nenorociți copiii! Ei sunt speranța și viitorul acestei țări și mai ales ei sunt COPIII NOȘTRI!", adaugă femeia.

CITEȘTE ȘI
: Începând cu anul școlar 2019-2020 elevii ar putea avea ore mai puține, vacanțe mai scurte, iar examenele de evaluare națională și bacalaureat mai devreme. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a precizat, într-un interviu, că vrea să pună în dezbatere publică proiectul privind regândirea structurii anului școlar.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

29188 vizualizari

 • +7 (13 voturi)    
  Gest frumos (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:20)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Dar inutil. Comsomolista Androneaskaia se pricepe doar sa ingroape invatamantul, cum a si facut-o, ea si acolitii ei din Cuma Rosie pzd. E o comunista înrăita, incompetentă, si o propagandista înfocată (= mancatoare de k..t) a mafiei, deci complice la distrugerea si jefuire României de către troaca de orduri numită impropriu partid din care face parte,
  • -4 (12 voturi)    
   Retardel, comuniștii au alfabetizat țara! (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:47)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Că altfel ar fi fost toți analfabeți funcțional ca tine!
   • +1 (3 voturi)    
    Trebuia să le citească cineva propaganda ... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 13:17)

    BlaBla1234 [utilizator] i-a raspuns lui prec

    ...
   • +1 (3 voturi)    
    + Dropia Andronescu "lucreaza" pe stil vechi (Vineri, 25 ianuarie 2019, 18:45)

    Plagarus [utilizator] i-a raspuns lui prec

    Invatamant de sec. XX in sec. XXI.
   • +2 (2 voturi)    
    Mai nou o dezalfabetizeaza (Vineri, 25 ianuarie 2019, 19:32)

    Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui prec

    de vreo 30 de ani….
   • +1 (1 vot)    
    tu esti (Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 11:45)

    Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui prec

    evident nefunctional!
 • +12 (16 voturi)    
  ce idee nostima! (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:23)

  tahomir [utilizator]

  auzi, sa ceri responsabilitate de la un ministru pesedist!
  Pai pesedistul are un singur scop in viata. Sa scoata banul de la fraierul care il voteaza sau care face pe desteptul si sta acasa cand trebuie sa voteze.
  Asa, trimiteti mailuri si faceti campanii online si dati unlike-uri.
  Sigur o sa-i sensibilizeze pe pesedisti.
  Auzi, sa crezi ca o intereseaza pe Androneasca de cum se dezvolta copiii!
 • +7 (15 voturi)    
  De Acord (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:33)

  Fanel01 [utilizator]

  Sunt total de acord, la clasa metodele de predat sunt invechite ,iar acasa copiii au foarte multe teme, suntem obligati sa-i dam la after unde preda aceeas invatatoare,probabil aceasta este smecheria.
  • -1 (5 voturi)    
   Băi, Melinte, ai fost la vot? (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:45)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Fanel01

   Ce-ai votat?
   • +5 (7 voturi)    
    Da am fost (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:42)

    Fanel01 [utilizator] i-a raspuns lui prec

    Am votat pesedeu sa ne dea salarii si fara taxe . Copilu sper sa-l fac bagabont pe combinatii ca eu am invatat carte,am lucrat 40 ani si acum am pensie umilitiare ,dar ei au sleciale !
 • +8 (8 voturi)    
  votati (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:34)

  UglyKidJoe [utilizator]

  nu degeaba i se zice Abramburica
 • -7 (21 voturi)    
  lasati doamna (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:35)

  Stefan534324 [utilizator]

  ca se trece clasa si cu 5, nu e nevoie sa faceti toate temele si meditatii. Nu puneti frana si celor care pot invata mai mult, din cauza copilului dvs.
  • +5 (7 voturi)    
   notele din scoala si admiterea (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:53)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

   Dta uiti ca in prop. de 30% notele din gimnaziu-liceu conteaza la admitere la facultate, imbecilitate maxima pt. a favoriza copiii cu "pila". La evaluarea din clasa a 8-a,la fel.
  • +4 (4 voturi)    
   pentru ce sa-nveti (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:00)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

   ca sa-i freci pantofii lui varcolacov ?
   poate ne spui tu care-i scopul in viata al acelor copii care "pot invata mai mult"
   s-ajungi inginer ?
   azi dai un doctorat si faci studii online, tata, in Singapore sau Honolulu. ce nevoie mai ai de scoala "cu traditie", unde tre' sa te tarasti ca viermele in fata portarului ca sa ai dreptul sa mergi la buda - cu hartia si sapunul de-acasa.
   • -1 (3 voturi)    
    Unde ... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 13:16)

    vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui ruskimushki

    ... mamica ta ai vazut tu ceea ce descrii mai sus!? La tine acasa?
 • +2 (4 voturi)    
  aspecte (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:52)

  Toni_Romania [utilizator]

  Invatamantul romanesc, si ala de ieri, si ala de azi, este ceva rudimentar, copiat in sec. XIX de la francezi, cu profesorul in rol de Dumnezeu si elevul in rol de dracusor care trebuie mereu pocnit peste ochi. Insa ce s-a creat dupa 1990 depaseste orice masura, pt. ca e vorba de o programa f. tembela ce prevede notiuni care nu au nicio legatura cu capacitatile intelectuale reale ale copiilor.
  Si care e gandita asa special tocmai pt. a favoriza mafia meditatiilor (practicate in special de profii de grad inalt, pe bani grei). Si pentru copiii cu "pile".
 • -2 (8 voturi)    
  Nebunia (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:54)

  vodatepes [utilizator]

  Din 90 pana acum s-a facut experimente pe generate de copii sperand astfel sa devenim o tara de prosti si tampiti. . Scoala romaneasca pana in 90 a avut rezultate ff bune. Nu mai spun ca in acea perioada aveam in veniti sunte de student din Grecia la studi la noi la medicina. Programele si manualele trebuia doar periate si scos ce avea legatura cu ideologia comunista. Dupa 90 a inceput nebunia cu manualele alternative care in realitate ascundea afaceri pe bani statului si al parintilor. Legile fizicii sau reactile chimice sunt acelasi si inainte de 90 si dupa 90. De ce a trebuit sa distrugem ce a fost bun. In clasa a I a se trece direct la scrierea literelor fara sa fie parcurse etapele intermediare, liniute, bastonase, etc. Copii de azi nu mai situ sa scrie. Noi aveam lectii de caligrafie, acestea s-au scos. si cita nu ar mai fi de spus.....
  • -1 (5 voturi)    
   Nu mai minti (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:08)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   a fost tocmai pe dos.
  • -1 (3 voturi)    
   teapa (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:36)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Ai scapat cumva din teapa in care au fost trasi prostii...
  • +4 (4 voturi)    
   asa este (Vineri, 25 ianuarie 2019, 12:54)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   Multora nu le convine dar chiar cu unele "bube" scoala in RSR era superioara experimentelor sinistre de azi. Pentru ca programa era mai coerenta si conectata la intelectul real al copiilor.
   Ce legatura sa aiba cu "ideologia comunista" fizica si matematica care erau predate la nivelul intelectual normal al copiilor?
   Unii uita ca mii si mii de romani scoliti in RSR sunt azi medici si ingineri si profesori si arhitecti in state din Occident. Deci SUNT competenti.
 • +5 (5 voturi)    
  unii profesori (Vineri, 25 ianuarie 2019, 10:56)

  Toni_Romania [utilizator]

  Hai sa vbim aici si de profesorii de grad mare, ce sunt simultan si profi de scoala, si inspectori scolari si bagati in "proiecte europene"... pe bani multi. Dar care dar totusi pleaca acasa zilnic la ora 14. Si lipsesc de la ore din acest motiv, fara suplinitor, dar apoi mana pe copii din urma, sa recupereze.
  • +2 (4 voturi)    
   Sunt destui (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:09)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   abonati la bani publici prin relatii. Copiii ? Din partea lor, pot merge sa produca sau sa culeaga capsuni.
 • +3 (9 voturi)    
  ... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:16)

  vitan.sandu [utilizator]

  Nu draga mama, nu sistemul de invatamant cu multe teme va nenorocesc copiii! Cred ca ii nenoroceste "democrati" mizerabil inteleasa. Si noi, astia mai trecuti, am avut teme. Nu amurit nimeni de incatat si de teme. Numai ca, democratic, dascalul nu mai poate certa elevul. Ba nici nu se cade sa il lase corigent sau repetent. Va avea probleme mult mai mari dascalul care indrazneste asa ceva decat repetentul. Ca asa/i in democratie! Iar loaza nu are nici un interes sa invete! Exemplele de reusita nu se refera la cei care au invatat, ci la cei cre sunt "de/ai nostrii".
  Imi spunea un profsor universitar (la o universitate de stat!) care avea cursuri de economie cu vreo 300 de studenti de anul I. Prin noiembrie, cand toata lumea vorbea de Marea Unire, i/a intrebat cine cu cine s/a unit la 1 Decembrie. Stupoare, nimeni ni stia! O studenta a raspuns ca ar fi fost "unire principatelor". La replica dascalului ca nu ii asa, un alt student a raspuns ca "unirea aceea" (la care se referea colega sa) "nu a tinut". Eu nu cred ca acestor "studenti" nu le/a fost predat niciodata in 12 ani de scoala acest evenoment din istoria tarii. Interesul lor pt asta atat a fost.
  Asa ca, stimata mama, mai puneti/va si copii la punct nu numai pe dascali. ministrii, etc.
  • +1 (1 vot)    
   .... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 15:27)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

   Nu caram la scoala sacul de culegeri si auxiliare. Era lejer ca greutate. Iar temele le aveam doar din manual in scoala primara. Abia in gimnaziu au mai inceput sa ne dea si din culegeri. Dar deja vorbim de alta varsta.
   Noi n-am gasit intelegere la invatatoare in ceea ce priveste greutatea lui. De multe ori cara lucruri degeaba.
 • +5 (11 voturi)    
  Meditatiile... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:20)

  Geo6101 [utilizator]

  ... la Matematica, Romana, Engleza au devenit un trend, ceva la moda! Indiferent daca profesorul preda excelent la clasa, asa e moda, parintii isi trimit copiii la meditatii!
  Sunt de asemenea foarte multi profesori care isi fac treaba cu brio la scoala si care inca nu au cedat presiunilor facute de parinti (vezi reclamatia pentru cuvantul FOOT din Engleza) si nici comportamentului pur si simplu deviant al unora dintre copii, care deranjeaza ora, rad singuri, vorbesc peste profesor, nu au caiet, nu au carte, nu sunt interesati de scoala; si este suficient unul intr-o clasa ca sa dea peste cap orele!
  Tuturor celor care cred ca a fi profesor in ziua de azi este "Sfantul Graal" al meseriilor, le sugerez sa incerce un an suplinitor la o catedra de biologie, istorie, geografie, chimie, fizica s.a.m.d...
  Dam vina pe profesori pentru ca noi, parintii, nu mai avem timp sa asiguram cei sapte ani de acasa copiilor nostri si ni-i dorim educati fara sa avem nici o contributie decat cea financiara.
  Dam vina pe profesori chiar si atunci cand odrasla de gimnaziu injura pe strada, fumeaza sau ia la bataie pe anul din clasele mi mici doar asa, ca sa arate cat e de mare si tare!
  Mai "Parinti", vedeti-va mai intai pe voi si cat faceti voi pentru educatia copilului dumneavoastra, apoi aruncati cu piatra!
  • +2 (2 voturi)    
   ... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 15:33)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui Geo6101

   In primul rand dna in cauza nu stiu ce contact are cu profesorii, avand copiii atat de mici. Doar engleza , sport si eventual religie daca nu l-a retras. Experienta ei se rezuma la 2 invatatoare.
   In al doilea rand copilul meu a fost obligat sa cumpere auxiliare neaprobat de minister. Autor:profa. E corect? Notele la materia asta le-a primit in bataie de joc. Cui avea note prea mici si nu-l antipatiza in mod special i-a dat un 10 de Mos. E normal? Ne-am plans dirigintei, inteleg ca are ceva pile, nu se poate discuta. Sistemul e putred.
 • +2 (2 voturi)    
  Un inceput... (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:30)

  curiousme [utilizator]

  ...de cercetare in teren pe care Ministerul ar trebui sa-l realizeze daca vrea sa ia vreo masura adecvata la realitate. Un salariu adecvat nu face un cadru didactic mai competent; e doar o premisa, o conditie necesara, ce se adreseaza nivelurilor inferioare ale piramidei lui Maslow (probabil la acest autor au ramas cu lectura specialistii din Minister...). Pt a intelege ca rolul scolii este de a forma (nu de a informa, ca nu mai detin dascalii monopolul asupra surselor de informare, ca preotii din evul mediu), ar trebui sa renunte la nevoia de control (care provine din spaima de a nu cunoaste, din nesiguranta in fata spontaneitatii naturale a copilului). Asa cum spunea Noica, nu se stie cine de la cine invata.
 • -2 (8 voturi)    
  prostie (Vineri, 25 ianuarie 2019, 11:34)

  Ilidia [utilizator]

  Da, invatamantul are destule hibe care trebuie corectate, dar dupa prostia cucoanei, ar trebui desfiintat de tot si inlocuit cu tabere de distractii, unde loazele ei sa fie fericite.
  • 0 (4 voturi)    
   mi-e mila de tine (Vineri, 25 ianuarie 2019, 12:38)

   Dedalus [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

   Dupa prostia ta, copiii ar trebui sa invete de la 6 dimineata pana 23.00.

   Daca loazele tale sunt chinuite de dimineata pana seara, asta nu inseamna ca toti parintii trebuie sa fie sadici ca tine.

   ///

   Ma opresc aici. Ti-am aplicat acelasi vocabular si abordare cu cea pe care tu ai aplicat-o autoarei.

   Asta, ca sa te fac sa intelegi- ca si cei care citesc ce scriu eu aici - ca ai dreptul la o opinie, dar ca a face "prost" pe interlocutor nu este acceptabil.

   Daca ai stofa de hater, te simti bine injurand oamenii pe net, este problema ta. Dar sa stii ca nu esti decat un caraghios care nu enerveaza pe nimeni. Ocupa doar spatiu degeaba si starneste mila.


   Te-as ruga insa ca de acum incolo sa iti ponderezi proasta crestere de care ai dat dovada in postare precedenta. Nu faci decat sa dovedesti ca unii chiar au trecut degeaba prin scoala.
   • 0 (0 voturi)    
    pace (Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 12:23)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Dedalus

    Fii pe pace, esti mai prost ca mine sau macar te prefaci ca nu ai inteles...
  • -1 (1 vot)    
   Buna idee (Vineri, 25 ianuarie 2019, 13:33)

   ruskimushki [utilizator] i-a raspuns lui Ilidia

   .
 • +1 (5 voturi)    
  profesorii (Vineri, 25 ianuarie 2019, 14:14)

  CPetrescu [utilizator]

  Sistemul se bazeaza f mult pe profesori. Ei sunt in proportie de 90% varza, habar nu au sa-i faca pe copii sa le placa scoala. Comporamentul lor la clasa si educatia pedagogica este cea care lipseste. Nu sunt de acord cu teme kilometrice, dar nici sa doarma pe ei in clasa. Copiii trebuie stimulati sa "munceasca" nu sa frece menta toata ziua pe telefon. E clar ca cine vrea sa invete, invata cu sau fara profesor la clasa. Din pacate scoala pare mai mult o pierdere de timp pentru multi copii.
 • 0 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 25 ianuarie 2019, 22:51)

  [anonim]

  • -1 (1 vot)    
   nu (Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 12:24)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui

   Nu, doar proasta...
 • 0 (0 voturi)    
  fondul problemei (Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 20:54)

  lylyak [utilizator]

  Faptul ca astazi sant foarte multi absolventi de scoala gimnaziala /liceu aproape analfabeti se datoreza faptului ca au avut prea mult de invatat?Categoric nu! Parintii sa-si intre in rolul lor de parinti si sa colaboreze cu invatatorul sau profesorul copilului sau.Impreuna sa contribuie la indrumarea si educarea copilului. A lasa educatia scolara doar la mana ministerului este o mare greseala. Toti romanii stiu ca pentru guvernanti invatamantul nu este o prioritate. Guvernantii au nevoie de oameni neinstruiti,care pot fi usor manipulate la vot. Ei isi trimit odraslele in strainatate sa invete pe bani grei. Sistemul de invatamant romanesc este intr-o bramburela generala de mult timp si nu sant semen de redresare. S-azim de bine...cu toate ca nu prea cred.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by