Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat, marți, la Strasbourg, că România ar vrea să existe un acord de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar ţara noastră este pregătită pentru orice fel de scenariu în privinţa acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Important este votul de astăzi din parlamentul britanic. Dorinţa noastră este să existe un acord pentru că asta înseamnă, aşa cum s-a negociat, şi o protecţie a cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie dar şi a britanicilor care trăiesc şi lucrează în România, şi în general la nivelul Uniunii Europene a tot ceea ce înseamnă protecţia drepturilor cetăţenilor. Vom vedea în funcţie de rezultatul votului de astăzi pe care îl aşteptăm. Suntem deschişi la dialog, discutăm cu statele membre, cât şi cu celalte instituţii europene, astfel încât să găsim cea mai bună variantă. Dar România este pregătită ca şi preşedinţie pentru orice fel de scenariu în ceea ce priveşte Brexitul", a declarat Rovana Plumb.

Ministrul Fondurilor Europene a mai spus că banii pe care Uniunea Europeană îi pierde odată cu ieşirea Marii Britanii trebuie găsiţi în altă parte.

"După cum bine ştiţi acest acord ar proteja anvelopa bugetară, aşa cum a fost ea cuantificată de Comisia Europeană şi pentru care prima oară la nivelul Uniunii Europene, ca şi principală politică investiţională, anvelopa bugetară a politicii de coeziune este cea mai mare, fapt pentru care este important să o menţinem şi să găsim soluţiile astfel încât să nu se diminueze pentru că politica de coeziune înseamnă investiţii", a mai spus Rovana Plumb.