În fața valului de acuzații că în loc de două trageri la Loto de Anul Nou a fost doar una, chiar dacă prețul biletelor a fost dublu, Loteria Română precizează că în revista proprie „s-a produs o eroare de redactare”.

Bilete 6 din 49Foto: Loteria Romana

Mai exact, potrivit sursei citate, condițiile tragerii speciale au făcut obiectul unei circulare din 10 decembrie, însă în revista „Loto-Prono”, dintr-o eroare a apărut informația că vor fi două trageri, care a fost „remediată” în varianta online a publicației și prin retragerea revistei de la difuzare.

„Loteria Română a promovat aceste trageri în agentiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presă atât în data de 24 decembrie 2018 cât si în data de 28 decembrie 2018 cât si prin postarea de informații relevante pe pagina proprie de facebook si pe site-ul www.loto.ro. Totodată, printr-o circulară internă transmisă în data de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru județene au fost informate cu privire la modalitatea de organizare a Tragerilor Loto Speciale de Crăciun si de Anul Nou, fiind mentionate toate informatiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv in ceea ce priveste suplimentarile fondului de câștiguri si pretul variantelor de joc. De asemenea, în agentiile loto au existat atat afise cât si anunțuri privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou. În ceea ce priveste informarea cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista „Loto-Prono”, precizăm ca in ultimul numar din anul 2018, la rubrica dedicata acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta a fost remediata în scurt timp, prin corectarea ediției online si prin retragerea numarului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor”, se arată într-un comunicat al Loteriei.

Instituția precizează că a decis majorarea prețurilor biletelor în vederea suplimentării fondului de câștig.

În ultimele zile, pagina de Facebook a Loteriei a fost luată cu asalt de jucărori nemulțumiți, care au acuzat faptul că nu a avut loc și tragerea suplimentară așa cum apărea informația în revista oficială a instituției.