Televizorul s-a oprit brusc și cerul s-a luminat puternic, atât de puternic încât am crezut că aterizează un OZN. Era mult mai luminos decât soarele însuși, povestește un newyorkez. Și nu este singurul. Mai mulți locuitori ai marii metropole au crezut că sunt invadați de extratereștri.

New YorkFoto: usopen.org

Autoritățile i-au liniștit la scurt timp după ce cerul newyorkez s-a luminat brusc, în culorile verde-albastru deschis. Spectaculoasele imagini au fost generate de o explozie la o centrală electrică.

Mai mulți locuitori din Manhattan au fost uimiți de luminile care au apărut deasupra cartierului Queens, joi seara, în jurul orei 9 pm (ora locală).

George Delis, care locuiește în apropierea centralei, a povestit pentru Guardian că trăiește de 37 de ani în New York și nu a văzut niciodată așa ceva. În momentul în care cerul s-a luminat și televizorul s-a oprit, bărbatul și-a luat telefonul și a ieșit în stradă, aflând ulterior că nu e vorba despre o navetă spațială, ci despre o explozie la centrală.

Lucas Espinoza, care locuiește chiar în Queens, a povestit și el episodul: ”Luam cina în living room când, brusc, întregul cer, care era complet întunecat cu câteva secunde în urmă, s-a colorat într-un albastru deschis, turcoaz, iar televizorul a început să pâlpâie. Am urcat repede pe acoperiș și am luat aparatul video. Episodul a durat câteva minute”.

Poliția a anunțat pe twitter că imaginile impresionante au fost cauzate de o explozie la centrala electrică. ”Nu există dovezi privind activitatea extraterestră”, a mai transmis poliția pe rețeaua socială.

Autoritățile au dat asigurări că nu există răniți sau pagube materiale. Ca urmare a incidentului, mai multe cartiere au rămas însă fără curent electric, însă situația a fost remediată. O anchetă a fost declanșată pentru a stabili cauzele exploziei.