Tudor Chirilă spune, referitor la decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție de suspendare a executării pedepsei pentru Elena Udrea, că România se întoarce la vremurile din anii 90 când politicienii furau liniștiți, comentând că sentimentul că nu există alternativă este cea mai mare boală de care se poate îmbolnăvi un popor.

Tudor Chirila, in Piata VictorieiFoto: Captura Facebook

”Luați de aici justiție. Asta era ideea și au împlinit-o. Să fie liber la furat pentru că mereu vor găsi soluția să amâne pușcăria. Hoții în libertate. În timpul asta Teodorovici aruncă în aer țară cu propunerea lui de noi taxe, bursă cade 20%, vor să ia și banii din pilonul 2 de pensii. Cam asta e țara în care dacă nu furi ești prost. Sigur, sentințele astea se vor rejudeca, adică apelul, asta înseamnă că vor putea fi din nou condamnați dar și achitați, gândiți-va câtă presiune va fi pe magistrați că să dea alte sentințe, gândiți-vă cât vor trage de timp. Și atenție, vorbim de dosare de corupție care încep din 2014. Toți condamnații vor încerca rejudecarea în baza acestei decizii cu completurile de cinci judecători”, scrie Chirilă, pe Facebook.

El a adaugă că, oricum, lucrurile sunt atât de tehnice încât este greu ca oamenii să înțeleagă toate chichițele și atacul uriaș la adresa justiției, concluzionând că România are o soartă tristă.

”Așa că ne întoarcem la punctul 0 adică în anii 90 când furau liniștiți iar noi nu știam mare lucru. Singurul lucru care se schimbă e că acum noi știm iar pe ei ii doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi. Sentimentul că nu există alternativă e cea mai mare boală de care se poate îmbolnăvi un popor. Fatalismul că religie. Pentru că din școală ni se vinde ideea că suntem mici și nu putem schimbă mare lucru, de aia educatoarea le face copiiilor desenele iar în clasa a opta copiii învață pe de rost niște comentarii aride și goale de conținut pentru că, nu i așa, nu pot ei să gândească de capul lor. Și uite așa, ajungem adulți fricoși si fataliști. Tristă țară, tristă soarta, triste sărbători”, conchide Tudor Chirilă.