Ministrul Justiției spune că procedura extrădării depinde de organele judiciare, Tudorel Toader reacționând astfel după ce europarlamentarul Cristian Preda i-a cerut să oprească extrădarea ziaristului turc Kamil Demirkaye.
”Cristian Preda îmi cere să opresc procedura de extrădare a unui jurnalist turc! În condițiile legii, procedura extrădării este de competența organelor judiciare. Autorul solicitării nu cunoaște acest aspect elementar?”, scrie Tudorel Toader, joi dimineață, pe Facebook.
”Nu cred că autorul solicitării îmi cere să încalc independența autorității judiciare. Nu cred că autorul solicitării are cunoștință de cazuri în care ministrul justiției a stopat proceduri judiciare”, a adăugat ulterior, în postare, ministrul Toader.
Preda a cerut miercuri, tot pe Facebook, ca Ministerul Justiției să oprească procedura solicitată de regimul Erdogan în privința jurnalistului care conduce în România ziarul Zaman.
”Autoritățile române sunt ținute de angajamentele internaționale pe care și le-au luat să nu extrădeze cetățeni către țări unde drepturile omului sunt în pericol. Or. Turcia e acum o asemenea țară. Dacă guvernul Dăncilă face așa ceva, se descalifică de tot în UE. Nu există stat-membru care să fi răspuns solicitărilor sultanului de la Istanbul”, a spus europarlamentarul.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, în legătură cu extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya, că este informat asupra cazului și că o să se informeze "în continuare ca totul să meargă legal". "Nu aș vrea să comentez acum această chestiune dar sunt informat și o să mă informez în continuare ca totul să meargă legal", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă miercuri dimineață, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit
Zaman România. Sursa citată subliniază că pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă, conform cazierului său.
Jurnalistul a fost audiat, miercuri, la Parchetul Curții de Apel București, cererea de extrădare urmând să fie judecată joi de Curtea de Apel București, au precizat reprezentanții Parchetului.
el care comenteaza ORICE decizie juridica , demite, baga inspectia judiciara, cr etc... brusc ii lasa pe altii...
mai sa fie....
Pe aici am fost dresati sa credem ca doar regimurile totalitare isi executa opozantii, Putin fiind exemplul preferat al propagandei. Totusi asasinarea unor oameni incomozi precum Daphne Caruana Galizia, Socratis Guiolias, Jan Kuciak, Katerina Gandziuk, ca sa nu mai amintim de cazul Jamal Khashoggi (asasinat despre planificarea caruia aflam ca aveau cunostinta atat serviciile secrete americane cat si cele englezesti) ar trebui sa ne ridice serioase semne de intrebare cu privire la validitatea acestui rationament.
Ce i-a unit pe toti cei asasinati in mod josnic? Probabil munca asidua de trezire a conationalilor la realitate si lupta pentru a arata modul in care o mana de escroci traieste in lux pe spatele celor multi, tinuti in foame si bezna.
Asadar, acum avem miscarea clericului Gulen. Recent China a depus eforturi considerabile pentru torturarea, uciderea si recoltarea de organe pentru transplanturi de la membrii miscarii Falun Gong.
Oare cine urmeaza: membrii "statului paralel", ticalosi care tin Biblia prin casa, tradatori de neam si tara care si-au permis sa scrie despre afacerile si relatiile tenebroase ale unor trepadusi ca Dragnea?
In orice caz, e bine ca se da o nota de legalitate tuturor acestor actiuni represive. Asa au ajuns si "chiaburii" si "dusmanii poporului" la Canal si in temnitele comuniste.
Narașkin-Sterling de ce nu lăsați Justiția să se ocupe!?Ori voi bolșevicii cleptomani considerați
furtul și luarea de mită drept declarație politică!?
Mare șulfă,mare apărător al tuturor infractorilor!