Trei bărbați au fost reținuți după ce ar fi furat peste 400 de tone de cupru, în valoare de două milioane de euro, dintr-un depozit din județul Arad.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit Poliției Române, polițiștii economici din Arad au identificat trei bărbați suspectați că au furat 414 tone de cupru, în valoare de două milioane de euro, dintr-un depozit din Curtici.

Anchetatorii spun că unul dintre cei trei bărbați, în vârstă de 34 de ani, din Arad, ar fi luat decizia de a sustrage cuprul de la o firmă, iar în 21 septembrie ar fi trimis un email în care susținea că vrea să achiziționeze toată cantitatea.

Pentru transport, au fost asigurate trei autotrenuri și remorci, iar bărbatul din Arad, împreună cu alți doi, din Sântana și din Timișoara, ar fi mers de mai multe ori la sediul firmei, unde au încărcat cele 414 tone cupru. "Marfa" a fost dusă inițial la un depozit din localitatea Curtici, iar ulterior, în localitățile Becicherecu Mic și Lovrin (județul Timiș), de unde urma să fie vândută.

Pentru a îndeplini aceste operațiuni, principalul suspect ar fi procurat documentație falsă de transport, numere false de înmatriculare și copii de cărți de identitate ale unor persoane fără nicio legătură cu acest caz, mai spun polițiștii.

Bărbații din Timișoara și Sântana au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore și vor fi duși la Tribunalul Arad cu propunere de arestare preventivă, iar cel din Arad este arestat într-un alt caz.