Nimic nu-i mai merge lui Emmanuel Macron. După o perioadă catastrofală marcată de demisia mai multor miniştri, locatarul de la Palatul Elysée îşi vede cota de popularitate scăzând. Potrivit barometrului YougGov pentru Le HuffPost şi Cnews, Emmanuel Macron mai pierde din popularitate la acest început de noiembrie. Într-adevăr, numai 21% dintre francezi ar mai avea o imagine bună despre acţiunea sa, potrivit La Libre, citat de Rador.

Emmanuel MacronFoto: Wikipedia

Preşedintele scade şi mai mult în opinia femeilor (numai 18% dintre franţuzoaice mai au o părere bună despre Macron) şi în opinia persoanelor de 35-54 de ani (18%). Este cel mai prost scor realizat de locatarul de la Palatul Elysée.

Nici imediat după cazul Benalla n-a înregistrat preşedintele o asemenea scădere a cotei sale de popularitate. O lovitură dură pentru Emmanuel Macron, care tocmai şi-a remaniat guvernul, dorind să lase în urmă controversele acestei toamne. Dar vizibil, acestea au lăsat o urmă de neşters pe care o remaniere ministerială nu a putut-o face să dispară.