Aproape 200 de oameni au protestat duminică la Băicoi, acuzând că nu mai pot respira din cauza mirosurilor care provin de la o groapă de gunoi operată de o firmă privată. Reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova spun că operatorul privat a amestecat deşeuri care nu erau compatibile şi în urma acest fapt se produc emisii de hidrogen sulfurat, relateazăNews.ro.

protest la BaicoiFoto: Captura video

Șeful Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, Florin Diaconu, a afirmat că măsurătorile făcute în ultimele luni arată că poluarea aerului în zonă a fost una „foarte gravă” şi că aceasta este cauzată de faptul că opratorul depozitului a amestecat deşeuri care nu erau compatibile şi în urma acest fapt se produc emisii de hidrogen sulfurat.

„Având în vedere că societatea din 2015 şi până în iunie nu a mai avut astfel de probleme, am verificat care sunt motivele. Au luat o rampă şi au amestecat deşeuri care nu erau compatibile. Li s-a dat notificare prealabilă care a expirat termenul vineri, vineri Garda a făcut control şi probabil urmează suspendarea pentru că nu s-au luat toate măsurile pentru a nu s emai întâmpla emisii. după această suspendate montăm iarăşi laboratorul, vedem dacă s-au respectat măsurile de a nu mai avea emisii de hidrogen sulfurat în în zona locuită” a spus Diaconu.

Mitingul, autorizat de primărie, a avut loc între orele 12.00 - 17.00 și a fost organizat de Asociația Eco Natura.