Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să-l cheme la audieri pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, pe tema ordonanţei privind legile justiţiei de îndată ce acesta se întoarce din vacanţă, scrie Agerpres.

Victor CiorbeaFoto: Agerpres

Deputatul Cătălin Nechifor, membru al Pro România, a precizat pe Facebook că a făcut această propunere, care s-a aprobat în şedinţa comisiei.

"Având în vedere controversele create în spaţiul public, referitoare la OUG 92/2018 privind modificările la legile justiţiei şi la situaţia creată de plecarea Avocatului Poporului în concediu, am solicitat invitarea domnului Victor Ciorbea şi s-a aprobat acest lucru, în Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, de îndată ce Avocatul Poporului se va întoarce din vacanţă", a explicat Cătălin Nechifor.

Săptămâna trecută, Parchetul General, PNL şi USR i-au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională în legătură cu unele prevederi din ordonanţa de urgenţă care modifică legile justiţiei. Victor Ciorbea, care se află în concediu, a susţinut că nu a delegat către adjuncţii săi atribuţia de sesizare a Curţii Constituţionale deoarece instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică unipersonală, autonomă şi independentă.