Două sute de cazuri de febră hemoragică Ebola au fost confirmate în estul Republicii Democrate Congo începând din luna august, conform unui bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat duminică de Xinhua, preluată deAgerpres.

EbolaFoto: Captura YouTube

Potrivit celor mai recente statistici publicate de minister, dintre cele două sute de cazuri confirmate în Beni şi în zonele limitrofe din provincia Kivu de Nord, 117 persoane au decedat în urma contractării virusului, iar starea de sănătate a altor 61 s-a îmbunătăţit după ce au primit îngrijiri medicale.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a anunţat că doi agenţi din cadrul unităţii medicale de intervenţie rapidă a forţelor armate ale Republicii Democratice Congo (FARDC), care fuseseră desfăşuraţi în unele puncte de intrare în zone periculoase pentru a-i ajuta pe reprezentanţii autorităţilor sanitare, au decedat sâmbătă în urma unui atac al miliţiilor locale.

Cel mai recent focar de Ebola, declarat de autorităţile din Republica Democrată Congo la 1 august în provincia Kivu de Nord, a fost raportat de asemenea în provincia Ituri.

În urma convocării unui comitet de urgenţă în luna septembrie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că al zecea focar de Ebola din Republica Democrată Congo nu constituie în prezent o urgenţă de sănătate publică de interes internaţional, precizează Xinhua.