Tudorel Toader, întrebat de ce nu a luat în seamă recomandarea Comisiei de la Veneția: Legea poate fi modificată pe parcurs
„Mâine, la orele 15.00, voi fi la sediul Comisiei de la Veneția, care este la Strasbourg. Normele constituționale, validarea de către instanța constituțională, certifică să spunem conformitatea soluției legislative cu exigențele constituționale. Mai departe, legea, ca orice lege, este perfectibilă și poate fi modificată pe parcurs, cum și legea 304, de 14 ani, din 2004 de când este în vigoare, a tot fost modificată și de multe ori a fost declarată neconstituțională”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, ministrul Justiției, Tudorel Toader.
Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, a anunțat ministrul Justiției. Tudorel Toader a precizat că dosarele de la DNA în care sunt investigați magistrați se vor muta la Ministerul Public.
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pe 3 octombrie , că membrii Comisiei de la Veneția au fost de acord cu OUG pentru legile justiției și că joi va trimite draftul la CSM pentru aviz, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie adoptată ordonanța.
Comisia de la Veneţia a prezentat pe 13 iulie un aviz preliminar privind legile justiției. Una din recomandările din raport se referă la reconsiderarea propunerii de înființare a unui sediu/parchet al procuraturii ca structură separată pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Da, știu că și Strasbourg-ul este și el un oraș cu multe canale, dar nici chiar așa!
Ba mai mult, cere anularea sentintelor definitive, date pe baza unor interceptari valabile la data efectuarii!
Nu ti-o veni randul nemernicule, boratura, scursoare ce esti! Cand ti s-or naste nepoti cu doua capete, sa nu te miri! Sa stii ca sunt blestemele noastre, lichea ce esti!
Deci trebuie sa-i dam crezare, legea poate fi modificata, pe parcurs, in parcurs, cu gloante, cu Revolutii....
Asta ca ne intelegem ce e o lege si ce nu, aproape ca pot sa-i iau din norma de la Drept, sau Stang, nu?