Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, întrebat de ce nu a luat în considerare opinia Comisiei de la Veneția în adoptarea OUG pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, că orice lege poate fi modificată pe parcurs, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Mâine, la orele 15.00, voi fi la sediul Comisiei de la Veneția, care este la Strasbourg. Normele constituționale, validarea de către instanța constituțională, certifică să spunem conformitatea soluției legislative cu exigențele constituționale. Mai departe, legea, ca orice lege, este perfectibilă și poate fi modificată pe parcurs, cum și legea 304, de 14 ani, din 2004 de când este în vigoare, a tot fost modificată și de multe ori a fost declarată neconstituțională”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă la Guvern, ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, a anunțat ministrul Justiției. Tudorel Toader a precizat că dosarele de la DNA în care sunt investigați magistrați se vor muta la Ministerul Public.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pe 3 octombrie , că membrii Comisiei de la Veneția au fost de acord cu OUG pentru legile justiției și că joi va trimite draftul la CSM pentru aviz, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie adoptată ordonanța.

Comisia de la Veneţia a prezentat pe 13 iulie un aviz preliminar privind legile justiției. Una din recomandările din raport se referă la reconsiderarea propunerii de înființare a unui sediu/parchet al procuraturii ca structură separată pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori.