Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență privind unele măsuri pentru operaționalizarea secției privind infracțiunile din Justiție, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader, după ședința Executivului

HotNews.roFoto: Hotnews

Toader a susținut că motivul pentru emiterea OUG a fost faptul că la 23 octombrie „DNA nu mai are competența de a investiga acele fapte, iar secția, de pe hârtie, nu este operațională”

"Mai e scurt timp și la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost demarate procedurile pentru operaționalizarea secției. S-ar crea așadar un blocaj pentru că, pe de o parte, DNA își pierde competența cu privire la faptele posibile, iar secția nu a devenit operațională. Și atunci OUG adoptată aduce elementele de noutate: În lege se prevede că legea funcționează cu până la 15 procurori. Cineva ar putea spune, cine stabilește că sunt până la 15, dacă-s 8, 10 etc. Ca să evităm ambiguitatea în OUG s-a prevăzut că va funcționa cu 15 procurori. Se organizează consursul de ocupare a funcției de procuror șef de secție și a cel putin a o treime din procuror", a completat Tudorel Toader.

Cei 15 procurori sunt din sistem, a precizat Toader, adăugând că dosarele „se mută din curtea DNA în curtea Ministerului Public”.