Un profesor gay de la o școală de elită din Harare a demisionat după ce a fost supus unor amenințări cu moartea și presiuni din partea părinților, relatează BBC New.

HotNews.roFoto: Hotnews

Neal Hovelmeier, director adjunct al Colegiului St John, și-a mărturisit orientarea sexuală în fața elevilor, săptămâna trecută.

El a fost nevoit să recurgă la acest gest pentru că un ziar local intenționa să facă dezvăluiri despre orientarea sa sexuală.

Unii părinți au amenințat că se vor adresa justiției în condițiile în care în Zimbabwe actele homosexuale constituie infracțiune.

"Nu mă voi supune unei farse de proces”, a spus profesorul, odată ce și-a anunțat demisia.

Profesorul, care lucra de 15 ani în școala de top, și-a cerut scuze pentru mâhnirea pricinuită de mărturisirea sa, adăugând că a primit o serie de amenințări cu moartea sau mesaje violente și amenințări la adresa animalelor sale de companie.

El a mai spus că, de-a lungul timpului, au fost elevi care i-au relatat că se simt intimidați și ostracizați la școală din cauza atmosferei homofobe. În aceste condiții, a realizat că nu poate gestiona lucrurile decât fiind el însuși deschis și transparent.

Noua Constituție din Zimbabwe a fost adoptată în 2013, menținând incriminarea actelor homosexuale, la care a fost adăugată o clauză prin care se interzice căsătoria între persoane de același sex.