Directorul SRI, Eduard Hellvig, a declarat joi seară, după mai bine de opt ore și jumătate de audieri în Comisia de control SRI, că a comunicat parlamentarilor poziția sa cu privire la protocoale, dar a vorbit și despre protestele din 10 august.

Eduard HellvigFoto: Agerpres

"Am spus tot ce voiau să se știe despre ele și domnul Manda (Claudiu Manda, șeful Comisiei SRI - n.r.) o să vă dea toate detaliile. Am speranța că am fost extrem de coerent și concis astfel ca parlamentarii să fi înțeles ce le-am comunicat", a declarat Eduard Hellvig la ieșire, potrivit Mediafax.

Întrebat dacă a discutat și despre protestele din 10 august, acesta a răspuns: "Am comunicat și despre porteste, evident".

Eduard Hellvig, directorul Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi în comisia parlamentară de control, surse politice declarând pentru Mediafax că acesta a fost chestionat și cu privire la protocoalele încheiate între SRI și instituțiile din sistemul judiciar.

"Voi răspunde (în comisie - n.r.) la toate întrebările în temele existente", a spus directorul SRI la intrarea la audieri, la ora 11.00.

Hellvig a adăugat că este "convins că va fi o zi lungă", precizând că e pregătit să răspundă tuturor întrebărilor.

Anterior, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, anunța că subiectele abordate vor fi: protocoalele secrete, efectele pestei porcine, protestele din 10 august și bugetul SRI.

Pe 24 august, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, o anchetă a Comisiei de Supraveghere a SRI, pentru "eventualele fapte ilegale săvîrşite de SRI", după ce consilierul premierului, Darius Vâlcov, a făcut public un protocol secret al SRI și PG.