Sute de migranți venezueleni au traversat granița cu Brazilia în Venezuela în ultimele zile după un incident violent care a avut loc în Boa Vista, capitala statului Roraima, transmite BBC.

Cei mai mulți au spus că pleacă pentru că se tem de viața lor după ce un tânăr a fost linșat, el fiind acuzat de uciderea unui localnic în timpul unui jaf.

Migranții au fost preluați de autobuzele trimise de guvernul venezuelean.

Brazilia a acceptat peste 30.000 de venezueleni care au fugit din cauza crizei economice prin care trece Venezuela.

Mulți dintre migranți trăiau pe străzile din Boa Vista, fără condiții de igienă sau apă, în adăposturi improvizate din plastic și din lemn.

Mai mulți localnici sunt nemulțumiți de prezența refugiaților și s-au plâns din cauza mizeriei pe care aceștia o lasă în urmă în spațiile publice, potrivit BBC.

Poliția investighează înjunghierea unui localnic care se presupune ca a fost implicat într-o bătaie cu un venezuelean după un jaf la un supermarket. În urma incidentului, venezueleanul a fost prins și omorât în bătaie de mai mulți bărbați brazilieni.

Tensiunile de la frontiera Brazilia-Venezuela sunt în creștere din cauza sutelor de oameni care trec zilnic granița.Mulți dintre refugiați traversează Brazilia către alte state din America de Sud.