Klaus Iohannis spune că riscăm să ne îndreptăm spre grave dezechilibre ecologice din cauza încălzirii globale și a susținut că acordurile privind protecția mediului trebuie aplicate și prin efortul fiecărui individ. El a spus că este important ca oamenii să folosească mai des bicicleta sau transportul în comun, pentru a nu contribui la poluare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Recordurile de temperatură și fenomenele meteo extreme din ultimii ani ne arată că semnalele de alarmă ridicate de climatologi se adeveresc și că riscăm să ne îndreptăm spre grave dezechilibre ecologice, provocate, evident, de încălzirea globală rapidă, a spus la șeful statului, la lansarea unui proiect de casă eco.

El a amintit că România este parte a Acordului de la Paris și că, deși aceste acorduri par abstracte, punerea lor în aplicare necesită eforturile fiecăruia.

”De fiecare dată când mergem cu mașina pe o distanță scurtă, în loc să folosim, de exemplu, bicicleta sau transportul în comun, de fiecare dată când utilizăm în exces diverse aparate electrocasnice sau când nu sortăm gunoiul, contribuim la creșterea cantității de dioxid de carbon din atmosferă. Prin construirea de locuințe eficiente din punct de vedere energetic, prin utilizarea de vehicule și aparate cu consum redus, putem să contribuim la atingerea obiectivelor asumate de către România și Uniunea Europeană”, a mai declarat Iohannis.

Președintele merge adesea cu bicicleta la Palatul Cotroceni, însă a admis că Bucureștiul nu are infrastructura necesară.