PSD va fi credibil referitor la referendumul pentru familia tradițională atunci când va fi de acord cu modificarea Constituției în sensul plebiscitului din 2009 în care românii s-au pronunțat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, spune președintele PMP Eugen Tomac.

Eugen TomacFoto: Hotnews

”Prin referendumul pentru modificarea Constituției, în sensul redefinirii familiei, Liviu Dragnea pune la cale o cacealma. Nimeni nu poate să creadă că liderul PSD are de gând să țină cont de voința poporului, exprimată prin referendum, atâta timp cât acesta a ignorat ani buni rezultatul referendumului organizat la inițiativa președintelui Băsescu în 2009”, a scris Tomac, pe Facebook.

Liviu Dragnea a anunțat, marți, că referendumul pentru familia tradițională ar putea avea loc pe 30 septembrie. PSD a avansat de mai multe ori termene pentru acest referendum care vizează redefinirea căsătoriei ca uniune între femeie și bărbat în loc de soți cum este în prezent.

În 2009, 72,3% dintre românii prezenți la urne s-au pronunțat pentru trecerea la Parlamentul unicameral, cu 300 de aleși. Deși validat, referendumul nu a fost niciodată pus în aplicare. Dacă pentru trecerea la unicameral este nevoie de revizuirea constituției, reducerea numrăului de parlamentari se poate face printr-o simplă lege, ceea ce nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, numărul de parlamentari a crescut în ultimele alegeri ca urmare a modificării legii electorale.