Pablo Casado, 37 de ani, a fost ales sâmbătă președinte al Partidului Popular spaniol (centru-dreapta), succedându-i fostului premier Mariano Rajoy, care conducea formațiunea din anul 2004, informează agenția Reuters, citată de Mediafax.

Pablo Casado, noul lider al Partidului Popular spaniolFoto: Hotnews

Afectat de un scandal de corupție și de controversele cauzate de criza separatistă din Catalonia, Partidul Popular spaniol, care rămâne cea mai mare formațiune din Parlamentul de la Madrid, încearcă să-și restabilească identitatea după ce fostul lider Mariano Rajoy a fost demis din funcția de premier al Spaniei în urma unei moțiuni de cenzură.

În urma moțiunii, puterea la Madrid a fost preluată de socialiștii conduși de Pedro Sánchez, iar noul lider al Partidul Popular spaniol va trebui să decidă dacă va susține guvernul de minoritate condus de Pedro Sánchez.

Membrii Partidului Popular spaniol au avut de ales între Soraya Saenz de Santamaria, 47 de ani, fost vicepremier, și deputatul Pablo Casado, 37 de ani, considerat un reprezentat al aripii mai conservatoare a partidului și care a afișat o poziție dură față de separatismul catalan.