Mai multe case au fost inundate și au fost semnalate întreruperi cu energie electrică, duminică, în intervalul orar 8.00 - 14.00, din cauza precipitaţiilor abundente, în 8 localităţi din 7 judeţe - Alba, Braşov, Buzău, Cluj, Covasna, Harghita, Teleorman, dar şi în municipiul Bucureşti, informează MAI.

InundatiiFoto: Facebook/ Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta

Potrivit MAI, în contextul manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, la nivel naţional sunt la datorie peste 21.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne cu 7.500 de mijloace tehnice.

În prezent, nu sunt semnalate persoane blocate sau urgenţe medicale ce nu pot fi asigurate din cauza fenomenelor meteorologice, anunţă MAI.

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale, cu excepţia DJ 112F din judeţul Braşov, unde se circulă alternativ pe un singur sens.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, potrivit raportării distribuitorilor de la ora 13,00, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a 3 localităţi din judeţele Bacău şi Botoşani, însumând un număr de 1.340 consumatori afectaţi şi se acţionează cu 2 echipe pentru remedierea defecţiunilor.

În ceea ce priveşte manevra de resurse, se menţine dislocarea a 16 motopompe în judeţul Covasna, arată MAI. Alte 2 grupări operative cu 3 motopompe, la solicitare, vor pleca către Hunedoara, din judeţele Bihor şi Timişoara, iar alte 15 motopompe urmează a fi dislocate, în următoarele ore, în judeţul Bacău.

Potrivit MAI, s-au activat grupele operative în judeţele aflate sub avertizare Cod portocaliu - Alba, Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Având în vedere emiterea Codului portocaliu meteo pentru 13 judeţe, se va realiza monitorizarea permanentă a zonelor cu risc de inundaţii din aceste judeţe şi a cursurilor de ape care traversează aceste zone şi pe cele limitrofe, precizează sursa citată.

La această oră, sunt misiuni în desfăşurare în mai multe judeţe, unde efectivele MAI intervin în sprijinul populaţiei.

În judeţul Alba, localitatea Şona, se intervine la această oră pentru evacuarea apei din mai multe curţi din cauza precipitaţiilor abundente şi a acumulării apei scurse de pe versanţi. Misiuni asemănătoare se desfăşoară şi în Cluj, Covasna, Harghita şi Teleorman, informează MAI.

Pe DJ 112F, în localitatea Moieciu de Sus, judeţul Braşov, se acţionează pentru înlăturarea pietrelor căzute pe carosabil.

În judeţul Buzău, în localităţile Beceni şi Mărgăriteşti, a fost semnalată o avarie care în prezent a fost remediată, fiind afectaţi temporar 479 de consumatori electrici, mai arată MAI.