Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, referitor la întâlnirea dintre consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și judecătorul CCR, Petre Lăzăroiu, că nu a exista nicio presiune asupra acestuia, iar poziția Administrației Prezidențiale a fost foarte clară în acest sens.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Știu că a existat o discuție, știu că s-a dat un comunicat și știu că acel comunicat conținea tot ce a fost spus. Nu există nicio presiune și eu nu fac nicio presiune asupra unui judecător. Ar fi fundamental eronat. Și ce a discutat doamna Tănăsescu, nici vorbă de vreo presiune. Doamna Tănăsescu mi-a spus că există o sesizare din partea unui ONG. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice. Habar nu am de ce domnul Lăzăroiu a intrat în acest joc. Întrebați-l dumneavoastră", a afirmat președintele Klaus Iohannis, citat de Mediafax.

Simina Tănăsescu a fost acuzată că a încercat să facă presiuni asupra judecătorului Curții Constituționale, Petre Lăzăroiu, căruia i-a spus că "are o sarcină ingrată", de a-i vorbi despre revocarea sa de la CCR, în acest sens fiind depusă o sesizare a unui ONG la Președinție. La scurt timp după izbucnirea scandalului, Administrația Prezidențială a anunțat că în discuția pe care Simina Tănăsescu a avut-o cu judecătorul CCR, nu a reprezentat Administrația Prezidențială.