A noua persoană care a murit în accidentul din Ungaria a fost identificată joi, potrivit reprezentanților Prefecturii Mureș, fiind vorba despre un bărbat din Iernut. Cei circa 16 copii rămași orfani primesc consiliere psihologică, transmite Mediafax.

Locul accidentului (bihon.ro)Foto: YouTube

Subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, a declarat corespondentului Mediafax că doar joi a fost informat cu privire la identitatea celei de-a noua persoane care a murit, marți, în accidentul din Ungaria, fiind vorba despre un bărbat din Iernut, care nu are copii.

"Ar fi vorba despre un cetățean din localitatea Lechința, care aparține de orașul Iernut. Am vorbit cu cei de la asistența socială din Iernut. (...) Oamenii sunt la evaluări", a spus Nagy Zsigmond.

Potrivit subprefectului de Mureș, din datele pe care le are la această oră, 16 copii au rămas orfani, unii de tată, iar alții și de mamă, după ce șapte bărbați și două femei au murit în accident.

"Copiii sunt consiliați, a fost și un psiholog la ei și chiar au nevoie de consiliere psihologică", a mai spus Nagy Zsigmond.

Cele nouă persoane care au murit în Ungaria se întorceau de la lucru din Slovenia, unde au muncit în agricultură.

Accidentul s-a produs după o coliziune frontală între un camion și microbuzul în care se aflau românii după ce șoferul mașinii de transport de persoane a intrat pe contrasens în timp ce făcea live pe Facebook.