Tudorel Toader le-a spus miercuri dimineață jurnaliștilor să întrebe Curtea de Apel Ploiești de ce i-au trebuit două săptămâni să trimită la Ministerul Justiției acte privindu-l pe fugarul Sebastian Ghiță. ”Ar fi ajuns și pe jos mai repede”, a acuzat Toader.

Tudorel ToaderFoto: Hotnews

”Ministerul Justiției a primit de la Curtea Supremă din Serbia solicitarea unor clarificări suplimentare privind activitatea infracționale a inculpatului. Imediat am trimis solicitarea la Curtea de Apel Ploiești. Pe 7 martie, Curtea de Apel Ploieşti ne-a trimis documentele, Ministerul Justiţiei le-a tradus, pe 8 martie le-a transmis prin fax la Curtea Supremă din Serbia, cu dovadă de primire”, a declarat ministrul.

”Am solicitat, așa cum este procedura de extrădare, și documentele în original. În original ni le-a trimis pe 21 martie, în aceeași zi au fost trimise prin curierat rapid catre Ministerul Justiției din Serbia, avem dovada primirii pe 23 martie. Puteţi întreba Curtea de Apel Ploieşti de ce i-au trebuit două săptămâni să ajungă de la Ploieşti la Ministerul Justiţiei din România , unde ar fi ajuns şi pe jos mai devreme de două săptămâni", a adaugat Toader.