​​Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, vineri seară, atacul terorist care a avut loc în localitatea Trebes din Franţa. "Rămânem împreună în lupta împotriva terorismului", a scris preşedintele pe Twitter, potrivit news.ro.

"Condamn cu fermitate atacul care a avut loc la Trebes. Condoleanţe pentru tragica pierdere de vieţi. Rămânem împreună în lupta împotriva terorismului. Solidaritate cu Franţa", a scris preşedintele Klaus Iohannis, vineri seară, pe contul de Twitter.

Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei, fiind auzite şi focuri de armă.

Ostaticii au fost eliberaţi în urma unei acţiuni a forţelor de ordine, iar, conform BBC, atacatorul a fost împuşcat de către poliţie. Informaţia a fost confirmată oficial de către autorităţi

Bărbatul a deschis focul în supermarket în jurul orei locale 11:00 (12:00 ora României). El s-a revendicat de la gruparea Stat Islamic, iar incidentul este tratat drept un atac terorist de către autorităţile franceze.

Emmanuel Macron a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ţinute împreună cu Angela Merkel la Bruxelles că luarea de ostatici pare să fie un atac terorist. El a adăugat că se va întoarce la Paris în câteva ore pentru a coordona viitoarele acţiuni ale Guvernului.

În urma atacului, cel puţin două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite conform unui bilanţ oficial provizoriu al Ministerului de Interne.