Peste 5.000 de pastile de Ecstasy, dar si 202 grame cannabis, au fost descoperite in urma unui flagrant si a trei perchezitii domiciliare facute de politisti si procurori DIICOT Arad, iar patru persoane care ar fi format o grupare de traficanti de droguri pe relatia Olanda - Romania au fost arestare preventiv, vineri, pentru o perioada de 30 de zile, scrie news.ro.

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au prins patru suspecti care ar face parte dintr-o grupare de traficanti de droguri de risc si mare risc care ar fi adus din Olanda Ecstasy si cannabis pentru a le vinde in Romania, in special in vestul tarii.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Politia Judeteana Arad, patru tineri cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani, toti din judetul Timis, actionau in cadrul gruparii, incepand de anul trecut.

Unul dintre suspecti, in varsta de 20 de ani, a fost prins in fragrant de catre politistii de crima organizata. Tanarul oferea spre vanzare 250 de comprimate de Ecstasy, iar in afara de aceasta cantitate mai avea asupra sa o punga cu 240 de comprimate.

In urma flagrantului, politistii si procurorii DIICOT au efectuat trei perchezitii domiciliare in Timisoara, in locuintele membrilor gruparii, fiind descoperite alte 4.535 comprimate Ecstasy, dar si 202 grame de cannabis, valoarea drogurilor fiind estimata la peste 260.000 de lei.

Cei patru suspecti au fost prezentati, vineri, Tribunalului Arad, iar judecatorii au decis arestarea preventiva pentru 30 de zile pentru constituire de grup infractional organizat, trafic international de droguri de risc si de mare risc si trafic de droguri de risc si mare risc.