Dragos Barligea, soferul care a provocat accidentul de sambata din centrul Capitalei, a fost externat duminica de la Spitalul Floreasca, unde s-a aflat sub paza, el fiind scos cu catuse la maini li escortat la Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei, unde urmeaza sa fie audiat, anunta News.ro. Intrebat de jurnalisti daca consumase droguri inainte de producerea accidentului, barbatul a confirmat: "Da, eram drogati si eu, si ea".

El a mai spus ca drogurile i-au dat "starea de tensiune si agitatie", dar ca nu intentiona sa omoare pe nimeni.

Accidentul a avut loc sambata dupa-amiaza, pe bulevardul Dacia, unde Dragos Barligea, aflat la volanului unui autoturism BMW, a lovit trei masini. Martorii spun ca el a intrat cu viteza foarte mare in intersectie, a lovit cele trei masini, apoi a iesit din autoturism lovindu-si sotia si ameninand-o cu moartea. "Striga la ea ca o omoara. Se bateau cu picioarele, cu pumnii, tavalindu-se pe jos", a spus un martor. De asemenea, barbatul, in varsta de 39 de ani, a lovit cu capul geamul unui taximetru oprit la semafor.

Sotia soferului le-a spus politistilor ca barbatul consumase cocaina si ca o amenintase cu moartea, el provocand intentionat accidentul. Ea a mai spus ca barbatul o lovea frecvent, asa cum s-a intamplat si sambata, cand a luat-o la bataie in masina si a amenintat ca o omoara.

Barbatul a fost calmat abia dupa interventia politistilor locali si dus la Spitalul Floreasca, unde a fost internat sub paza, refuzand sa dea declaratii anchetatorilor.

Alte patru persoane ranite in accident au fost preluate de ambulante si duse la spitalele Elias si Floreasca.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca permisul auto gasit de politisti asupra soferului este eliberat in Liban, fiind luata in calcul ipoteza ca documentul este falsificat, astfel ca anchetatorii vor face verificari pentru a stabili autenticitatea acestuia.

Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care face cercetari pentru infractiunea de tentativa de omor.