Barbatul care a intrat in locuinta Arhiepiscopului Tomisului si a furat un engolpion, o distinctie a rangului de episcop, a fost condamnat joi, de Curtea de Apel Constanta, la un an si jumatate de inchisoare cu executare, decizia fiind definitiva, informeaza News.ro. El primise din partea Judecatoriei Constanta aceeasi durata a pedepsei, dar cu suspendare.

Curtea de Apel Constanta a admis apelul declarat de Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta impotriva deciziei luate de Judecatoria Constanta, dispunand ca pedeapsa de un an si sase luni de inchisoare aplicata lui Mihai Marian Mihai sa fie in regim privativ de libertate. Decizia instantei este definitiva.

In toamna anului trecut, Judecatoria Constanta a decis condamnarea barbatului la un an si jumatate de inchisoare cu suspendare, obligandu-l totodata la plata sumei de patru mii de lei catre Arhiepiscopul Tomisului, reprezentand daune materiale.

In noaptea de 21/22 mai 2017, la scurt timp dupa miezul noptii, Mihai Marian Mihai a patruns in louinta de serviciu a Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, de unde a sustras un engolpion, o distinctie a rangului de arhiepiscop, in valoare de 4.000 de lei, care nu a fost recuperat.

Barbatul condamnat are 32 de ani, este din judetul Vrancea si a fost prins dupa o luna de la comiterea faptei.