Politistii din Olt fac, marti, 17 perchezitii in Bucuresti si in 6 judete, la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane banuite ca au cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscala. Administratorul unei firme din judetul Olt este banuit ca ar fi inregistrat achizitii fictive, constand in obiecte de mobilier urban, de la 14 societati comerciale, cu scopul de a diminua obligatiile de plata catre bugetul de stat, scrie News.ro.

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, efac, marti, 17 perchezitii, in municipiul Bucuresti si in judetele Olt, Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu si Ilfov.

Perchezitiile au loc la la sediile unor firme si la domiciliile unor persoane banuite de evaziune fiscala.

La actiune participa peste 70 de politisti din Olt, din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si de la inspectoratele de politie judetene Dolj, Teleorman, Sibiu, Giurgiu si Ilfov.

Administratorul unei firme din judetul Olt este suspectat ca, in perioada 2011 ¬ 2016, ar fi inregistrat achizitii fictive, constand in obiecte de mobilier urban, de la 14 societati comerciale, cu scopul de a diminua obligatiile de plata catre bugetul de stat, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit si a T.V.A..

Platile intre firme au fost facute prin numerar, iar bunurile a caror provenienta nu a putut fi justificata, au fost tranzactionate ulterior catre institutii si unitati administrativ-teritoriale.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 2.000.000 de lei.

Vor fi puse in executare 14 mandate de aducere, persoanele depistat urmand a fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Olt, pentru audieri.