Un cetatean francez suspectat ca a intretinut relatii sexuale cu ce putin un minor in localitatea Cetan din judetul Cluj, a fost retinut pentru 24 de ore si este acuzat de act sexual cu un minor, scrie News.ro. Un alt barbat din judetul Cluj este cercetat pentru complicitate la aceasta infractiune, fiind suspectat ca a gasit minorii dispusi sa intretina raporturile sexuale contra cost.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Cluj, politistii de investigatii criminale din cadrul Politiei municipiului Dej au facut o perchezitie domiciliara pe raza localitatii Cetan, comuna Vad, pentru documentarea activitatii infractionale a unui cetatean francez, in varsta de 61 de ani.

Acesta este suspectat ca, in perioada sarbatorilor, i-ar fi solicitat unui barbat, in varsta de 27 de ani, din Dej, sa identifice tineri dispusi sa intretina relatii sexuale contra cost.

"Conform probatoriului administrat, in noaptea de 31 decembrie 2017/1 ianuarie 2018, barbatul in varsta de 61 de ani ar fi intretinut relatii sexuale cu un minor in varsta de 13 ani, intr-un imobil aflat intr-o zona mai izolata, de pe raza localitatii Cetan, pe care l-ar fi inchiriat", au precizat reprezentantii Politiei Judetene Cluj.

Potrivit acestora, exista indicii ca cetateanul francez ar mai fi intretinut relatii sexuale cu alti doi minori in varsta de 16 ani.

In cursul zilei de duminica, barbatul va fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor, iar barbatul din judetul Cluj care a gasit minorii este cercetat pentru complicitate la aceasta infractiune.