Credinta valoreaza mai mult decat tot aurul din lume, pentru ca ea este legatura vie a omului cu Dumnezeu, a afirmat patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, in predica rostita la Sfanta Liturghie oficiata luni la Catedrala Patriarhala, la sarbatoarea Craciunului, transmite Agerpres.

Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

"Vedem ca cei trei magi de la Rasarit au adus daruri lui Iisus. Regele din tara lui il prigonea, dar au venit din departare regi straini, care i s-au inchinat lui si i-au adus daruri. De aici am invatat si noi sa oferim daruri Bisericii lui Hristos. Si anume care sunt darurile pe care le oferim noi? Nu trebuie sa avem aur ca sa oferim daruri lui Hristos neaparat. Cel mai mare dar este aurul credintei. Credinta valoreaza mai mult decat tot aurul din lume, pentru ca ea este legatura vie a omului cu Dumnezeu si arvuna Vietii Vesnice", a spus patriarhul.

El a adaugat ca "tamaia inseamna rugaciunea".

"Cand ne rugam cu smerenie si cu multa dragoste si cu multa staruinta si multumim lui Dumnezeu pentru darul vietii si pentru toate binefacerile, noi ne asemanam magilor de la Rasarit; aducem darul rugaciunilor noastre de lauda, de preamarire, de multumire lui Dumnezeu", a punctat inaltul ierarh.

Patriarhul Daniel a explicat ca smirna reprezinta "faptele bune".

"Si smirna faptelor bune. Cand facem o fapta buna si iubire milostiva si smerita fata de semenii nostri, noi contribuim la invierea sufletului nostru din moartea cauzata de pacatul egoismului. Cand daruim altora ceva se umple sufletul nostru de iubirea milostiva a lui Hristos si astfel trecem de la moartea pacatului la invierea iubirii smerite si milostive. Deci cele trei daruri - aurul credintei, tamaia rugaciunilor si smirna faptelor bune milostive sunt daruri pe care noi trebuie sa le aducem nu numai la Craciun lui Dumnezeu, ci in toata viata noastra, ca sa simtim si noi bucuria si binecuvantarea pe care le-au simtit magii de la Rasarit", a incheiat patriarhul.

Inaltul ierarh a savarsit slujba Sfintei Liturghii impreuna cu episcopul-vicar patriarhal Varlaam Ploiesteanu si cu parintele Qais, episcop de Erzurum.