Fostul principe Nicolae va participa, impreuna cu logodnica sa, la funeraliile bunicului sau, regele Mihai, el primind si un loc in cadrul protocolului funerar, potrivit avocatului acestuia, Radu Enache, relateaza news.ro.

Fostul Principe Nicolae si Regele Mihai IFoto: Agerpres

Fostul principe Nicolae a transmis o scrisoare Casei Regale, solicitand sa fie primit la funeraliile Regelui Mihai, ca membru al familiei. Avocatul acestuia a declarat, vineri, la Digi 24, ca fostul principe a primit raspuns de la Casa Regala si ca ii este permis sa participe la funeralii, primind si un rol in cadrul protocolului funerar.

"Va participa la inmormantare. A primit o adresa oficiala din partea Casei Regale ca are un loc in cadrul protocolului funerar si va participa impreuna cu logodnica lui, Alina Maria Binder. Legatura dintre Casa Regala si printul Nicolae se va face printr-un oficial al Casei Regale, domnul Traian Sirca￯, a spus Radu Enache, avocatul fostului principe Nicolae.

El a precizat ca nepotul regelui Mihai va ramane in tara si va participa la toate activitatile indicate in protocol.

Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a Romaniei si al lui Robin Medforth-Mills. Este nascut pe 1 aprilie 1985, in Meyrin, Elvetia. A primit titlul de principe la implinirea varstei de 20 de ani, insa printr-un document semnat la 1 august 2015 si intrat in vigoare imediat i-au fost retrase titlul si calificativul si a fost exclus din linia de succesiune la tronul Romaniei.

In urma cu o luna, fostul principe a fost implicat intr-un scandal dupa ce a incercat sa intre cu forta in resedinta regelui Mihai din Elvetia. "A fost a saptea oara cand am venit si am incercat, in ultimii doi ani. Nu am avut ce sa fac, in afara de a incerca. Am incercat cu scrisori, am incercat la telefon, am incercat fata in fata. Am venit aici si am stat patru ore, la un moment dat. Am vrut sa il vad pe bunicul meu. Am intrebat, dar totul a fost un raspuns negativ￯, declara fostul principe Nicolae.