Statele Unite sunt recunoscatoare Romaniei pentru parteneriatul strategic de 20 de ani si pentru cooperarea in promovarea telurilor comune de prosperitate, securitate si democratie, se arata intr-un mesaj transmis vineri romanilor, de Ziua Nationala, de secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson.

Rex TillersonFoto: state.gov

Mesajul de felicitare transmis Romaniei, cu ocazia Zilei Nationale, de catre Departamentul de Stat al SUA si semnat de secretarul de stat american Rex Tillerson:

"In numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul roman cu ocazia aniversarii a 99 de ani de la crearea Romaniei moderne.

Statele Unite sunt recunoscatoare pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani si pentru cooperarea Romaniei in promovarea telurilor noastre comune de prosperitate, securitate si democratie. Salutam extinderea relatiilor noastre comerciale bilaterale, care au favorizat crestere economica reciproca si legaturi de afaceri semnificativ sporite. Statele Unite saluta de asemenea Romania ca pe un aliat dedicat, angajat in mentinerea securitatii regionale si globale. Angajamentul Romaniei de a-si indeplini obligatiile in cadrul NATO si participarea sa continua la efortul international de a aduce pace si stabilitate in Afganistan si Irak sunt indeosebi notabile.

Statele Unite se alatura tuturor romanilor in sarbatorirea acestei zile istorice si in reafirmarea libertatilor democratice care au inspirat intemeierea celor doua natiuni ale noastre."