ONG-ul Conventia Nationala pentru Monarhie Constitutionala: De 4 ani, Regele Mihai se afla in spatele unui zid de tacere, pe care cu siguranta nu el l-a ridicat. Deciziile semnate in numele Regelui in ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El a exprimat public

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 13 noiembrie 2017, 0:51 Actualitate | Esenţial

Regele Mihai I
Foto: HotNews / DP
Conventia Nationala pentru Monarhie Constitutionala, organizatie non-guvernamentala care sustine restaurarea Monarhiei Constitutionale in Romania, afirma, intr-un comunicat, ca "Deciziile semnate in numele Regelui in ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El a exprimat public", adaugand: "constatam cu tristete ca, de aproximativ 4 ani, Regele Mihai se afla in spatele unui zid de tacere, pe care cu siguranta nu el l-a ridicat".

"Majestatea Sa este tinuta departe de supusii sai, prin decizia Familiei Regale restranse, singura care ne informeaza, cand crede de cuviinta, atat in legatura cu deciziile Regelui, cat si cu evolutia starii sale de sanatate", adauga reprezentantii Conventiei Nationale pentru Monarhie Constitutionala.

"Deciziile semnate in numele Regelui Mihai in ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El insusi a exprimat public, in Romania si nu numai, din 1990 pana acum cativa ani, cand boala si varsta l-au coplesit. De aceea credem ca deciziile majore, ca aceea privind inlaturarea principelui Nicolae din linia de succesiune (cel cu care Majestatea Sa a legitimat viitorul monarhiei in aprilie 1992) si tranzactia inacceptabila cu PSD-ul si emisarii lui cu dosare penale, pentru ca Legea Institutionalizarii Casei Regale sa fie votata in regim de urgenta in Parlament, nu-l reprezinta", mai spun reprezentantii ONG-ului.


Mesajul integral al Conventiei Nationale pentru Monarhie Constitutionala:

Ne punem speranta si ne rugam la Bunul Dumnezeu de a face o minune si de a-l reda pe Rege romanilor! Ceea ce sta in puterea lui Dumnezeu nu putem schimba. Insa, constatam cu tristete ca, de aproximativ 4 ani, Regele Mihai se afla in spatele unui zid de tacere, pe care cu siguranta nu el l-a ridicat. Majestatea Sa este tinuta departe de supusii sai, prin decizia Familiei Regale restranse, singura care ne informeaza, cand crede de cuviinta, atat in legatura cu deciziile Regelui, cat si cu evolutia starii sale de sanatate. Desi aceasta din urma a creat o legitima stare de ingrijorare in randul romanilor, a si starnit multe confuzii care au provocat comentarii si presupuneri inacceptabile pentru statura "marelui Rege Mihai" cum este apreciat in cancelariile lumii. In calitatea sa de fost sef de stat, ultimul dintre cei care au contribuit la infrangerea Germaniei fasciste si ultimul mare monarh de rit bizantin din Europa, personalitate istorica de talie mondiala, Majestatea Sa Regele Mihai trebuie sa se bucure de calificarile cele mai inalte din domeniul asistentei medicale, de transparenta buletinelor sale medicale, transmise periodic, la vedere, nu prin intermediari, de somitatile medicale care-i asigura tratamentele. Acest fapt nu s-a petrecut, hotararea izolarii Majestatii Sale Regele Mihai fata de supusii sai fiind in intregime asumata de Familia Regala restransa.

Deciziile semnate in numele Regelui Mihai in ultimii ani contrazic profund tot ceea ce El insusi a exprimat public, in Romania si nu numai, din 1990 pana acum cativa ani, cand boala si varsta l-au coplesit. De aceea credem ca deciziile majore, ca aceea privind inlaturarea principelui Nicolae din linia de succesiune (cel cu care Majestatea Sa a legitimat viitorul monarhiei in aprilie 1992) si tranzactia inacceptabila cu PSD-ul si emisarii lui cu dosare penale, pentru ca Legea Institutionalizarii Casei Regale sa fie votata in regim de urgenta in Parlament, nu-l reprezinta.

Exista un singur Rege Mihai care a spus: "... nu cred ca exista nici macar un singur om in viata, pe acest pamant, care sa aiba dreptul moral de a-mi cere socoteala. Ceea ce eu, familia mea si tara au pierdut in anii comunismului nu este masurabil. Nu se poate, deci, pune problema ca eu sa primesc avantaje materiale de la nimeni. Ceea ce a fost furat este incomensurabil: in termeni materiali, morali si de demnitate nationala. (...) Coroana Romaniei apartine poporului roman. Face parte din patrimoniul sau national. Membrii Familiei Regale pot reprezenta Coroana, dar nu este a nici unuia dintre ei". Intelege oricine ca, in Romania, Elvetia sau oriunde altundeva, nu pot exista ONG-uri numite "Coroana Romaniei".

Recent s-a petrecut un fapt in intregime asumat de Familia Regala si de personalul angajat al acesteia - si anume decizia de a-l impiedica pe principele Nicolae de a-si vedea bunicul. Regele Mihai a primit Sfanta Impartasanie, ceea ce presupune iertarea si impacarea cu tot si cu toate. Incalcand sacralitatea Impartasaniei, Familia Regala l-a impiedicat pe Principele Nicolae sa-si vada bunicul pe patul de suferinta, a saptea oara la rand, de asta data apelandu-se chiar la organele Politiei elvetiene. Scandalul provocat de Familia Regala a deteriorat grav insasi imaginea Monarhiei ca singura sansa pentru renasterea Romaniei, demonstrand ca pentru urmasii Regelui, cu exceptia tocmai a celui care a fost indepartat chiar fizic de bunicul sau, nu primeaza viitorul legitim al reintoarcerii la ordinea constitutionala monarhica (se pare ca ultima pe lista preocuparilor Familiei Regale), cat, mai ales, problemele legate de succesiunea bunurilor materiale si nu simbolice ale Coroanei Romaniei si intoarcerea Romaniei la normalitate, la Monarhia Constitutionala.

Ingrijorarea noastra, legitima si in sufletele tuturor romanilor care cred in Tara si Rege este justificata de realitatea comunicatelor Familiei Regale, departe de spiritul si litera Regelui Mihai. In aceste clipe, cand Majestatea Sa, cu evlavie si credinta, se pregateste de inaltarea la Cer, atitudinea celor din imediata apropiere incalca grav morala crestina. Intreaga Familie Regala (fiice, nepoti si stranepoti), precum si rude apropiate din Casa Regala Britanica si din Regatul Spaniol) au dreptul de a-l vedea si de a se ruga la patul de suferinta al Regelui Mihai. Iar cetatenii Romaniei, ca si opinia publica internationala, au dreptul sa afle in cel mai direct mod, cine sunt medicii care-l trateaza pe Majestatea Sa si care este starea sa.

Un lucru simplu si normal care ar stinge comentariile conform carora Regele este tinut artificial in viata pana cand se voteaza Legea Institutionalizarii Casei Regale. Aceasta ipoteza, din ce in ce mai des auzita, a fost alimentata chiar de decizia Familiei Regale restranse de a impiedica accesul oricui la capataiul Regelui Mihai, in afara unui cerc de intimi, dintre care, despre unii s-a afirmat ca au legaturi cu serviciile secrete din Romania. Daca este adevarat, Majestatea Sa s-ar afla astfel intr-un ultim arest, chiar spre capatul vietii Sale si toate deciziile care ne sunt transmise si despre care ni se spune ca apartin Regelui, pot fi puse sub semnul indoielii. Pentru a dovedi ca lucrurile nu stau astfel, intrebarea noastra legitima, ca si a tuturor romanilor care asteapta un semn clar de la reprezentantii Casei Regale este una esentiala si la care un raspuns este usor de dat, iar o tacere este, in sine un raspuns: acum, cand Regele este aproape de inaltarea Sa la Cer, ii vor duce ei mostenirea spirituala mai departe, sau sunt preocupati doar de cea materiala? Pe scurt, cu tot respectul si deferenta, Alteta Sa Principesa Margareta ar trebui, dincolo de scandaluri care coboara prestigiul Familiei Regale, sa ne raspunda - mai crede Alteta Sa in viitorul monarhic al Romaniei si este gata, ca si tatal sau, Regele Mihai, sa jertfeasca totul pentru acesta? In asteptarea unui raspuns sau al continuarii unei taceri care delegitimeaza pe zi ce trece, sa ne rugam cu totii pentru sanatatea Majestatii Sale Regele Mihai. Asa sa ne ajute Dumnezeu!
5953 vizualizari

 • +7 (17 voturi)    
  Traiasca Regele! (Luni, 13 noiembrie 2017, 1:19)

  dan_costea [utilizator]

  Traiasca Regele!

  Jos Duda!
 • +5 (5 voturi)    
  Regalitatea ramasese... (Luni, 13 noiembrie 2017, 7:29)

  dan.c [utilizator]

  ... nepreluata de mafia PSD..
  :)) uite ca se poate!
  Si mai sunt unii care se mira de ceea ce face PSD in tara.
 • +4 (6 voturi)    
  am aceiasi senzatie (Luni, 13 noiembrie 2017, 8:01)

  zigot [utilizator]

  iara buba
  este duda
 • 0 (6 voturi)    
  mda... (Luni, 13 noiembrie 2017, 8:05)

  demaGOGU [utilizator]

  ...se inmultesc rumorile ca Regele ar fi sechestrat/arestat la domiciliu, de mai multi ani, de gruparea Duda-PSD

  Nicolae, ptr a demonstra ca poseda oareshce sange albastru, ar trebui sa forteze accesul in rezidenta, la propriu, cu un mic comando nu intram aici in detalii, ptr a-l elibera pe Rege.
  • +1 (1 vot)    
   si, dece ? (Luni, 13 noiembrie 2017, 10:20)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   ce'ar avea de castigat pesedeaua, dracnea din izolarea regelui ?!
   ca, dara nu se vrea nicu dracnea pus pe linia desuccesiune ? :)
   cui prodest ?

   sau, ar trebui sa'si traiasca neputintele batranetii si bolii in public, ca orice vedeta de la latrina1 sau prost tv, otv ghitza sau alte vuvuzele si latrine ?!
   c'asa'i romanu', fire curioasa. poiet si curios.
   sa stie el cine'i duce tzukalul regelui, de cate ori pe zi...
 • +7 (7 voturi)    
  Monarhism sau ipocrizie? (Luni, 13 noiembrie 2017, 10:04)

  valll [utilizator]

  Dupa parerea mea, pe care o am de ceva vreme, dar evenimentele recente mi-au consolidat-o, nu e lucru curat cu aceasta izolare a regelui, care pare sechestrat de familie.
  Cred ca lucrurile au mers cam departe si autoritatile trebuie sesizate deoarece Mihai I nu este doar fost rege, este si cetatean, iar statul al carui cetatean este are obligatia de a-l proteja de abuzuri.
  Deoarece, din motive diverse, statul nu se sesizeaza (probabil unora le convin declaratiile familiei Duda), atunci trebuie sa o faca organiztiile care se declara aparatoare ale monarhiei, de exemplu acest ONG, care ne impartaseste regrete si alte sentimente, dar actiune nu prea!
  Monarhia nu este o ploconire plangacioasa si ipocrita, rupta de realitatile vremii, asa cum pare acum, cei care se declara monarhisti trebuie sa dovedeasca ca nu o fac din snobism.
 • -5 (7 voturi)    
  principesa margareta (Luni, 13 noiembrie 2017, 10:20)

  nash pandelica [utilizator]

  este prima pe lista, duda n'ar avea prea multe de castigat. nu va fi rege, presupunand ca ne'am intoarce la monarhie.
  principesa margareta este cea mai capabila dintre fiicele regelui, a fost crescuta si educata ca prima urmasa si iubeste romania. a invatzat romaneste prin strainataturi, cunoaste cutumele casei regale, precum si obiceiurile pamantului, are legaturi stranse cu alte familii regale, domnitoare sau nedomnitoare, din ioropa. ca om, este dreptul ei sa'si aleaga omul langa care vrea sa traiasca.
  in toate iesirile publice ale majestatii sale,regele a fost insotit de regina ana si principesa margareta.

  calitatea de mostenitor pe linia de succesiune impune o anumita etica, un respect pt. cutume si statutul familiei regale. ceea ce juniorul nu prea a aratat. s'a purtat ca o beizadea de fanar. in linia tineretului progresist :)
  sau, chiar mai rau decat adrian nastase. :)

  in istoria familiei regale a mai fost un caz, principele nicolae, fratele regelui carol al doilea, care nu a respectat statutlul, si a fost scos de pe linia de succesiune. nu s'a plans, si'a dus viata asa cum i'a placut. daca nu ma insel, era chiar inaintea lui carol al doilea.
  si in uk a fost un caz, unchiul reginei betty II a abdicat, a renuntat de bunavoie tron si la drepturi pt. ca s'a indragostit de o americanca, cu care si'a trait restul vietii, prin america, parca.
  mai este cazul printesei maritate in oregon, fermiera, care a renuntat la orice drept in casa regala.

  ce se vorbeste prin pressa...de bine (!), este propaganda sau goana dupa senzational, dupa rating.
  mai ales a parlitului de advocat.:))
  dar si a ..micului printz.
  kaka maka la oraka.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri