Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va lansa joi, in cadrul celui mai mare targ pentru agricultura din tara INDAGRA 2017, Campania "Alege Oaia!". Ministrul agriculturii este cunoscut pentru mai multe declaratii privind acest animal, Petre Daea spunand ca “oaia este o statuie vie”, ca “acest animal ne strabate istoria ca un fir rosu” sau ca stie de la bunicul sau ca “lana e gaj la banca”.

Alege Oaia, campanie MADRFoto: Ministerul Agriculturii

"In demersul sau, MADR va avea sprijinul tuturor crescatorilor de ovine din Romania, care doresc, prin intermediul acestei campanii, sa determine consumatorii sa manifeste mai mult interes pentru carnea de oaie si preparatele din carne de oaie" se spune intr-un comunicat de marti al ministerului condus de Petre daea.

"Prin aceasta campanie se urmareste valorificarea productiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, cresterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea fortei de munca in sectorul de prelucrare a carnii si a produselor din carne de oaie, dar si pastrarea traditiilor privind preparatele culinare din aceasta specie, in special in zonele montane", afirma sursa citata.

Campania de informare si promovare "Alege Oaia!" se va desfasura la nivel national pe o durata de trei luni si are ca principal scop incurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie pe tot parcursul anului.