Barcari Rodica-Luminita, fostul sef al Inspectoratului Judetean Ialomita, unul dintre cei 13 inspectori inlaturati de ministrul Liviu Pop, a castigat procesul intentat ministerului Educatiei si va trebui repusa in functie, potrivit deciziei Curtii de Apel Bucuresti.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Justitia, ca si educatia nu trebuie sa fie politizate. Am avut incredere in justitie..... si nu sunt dezamagita", a scris Barcari pe contul sau de Facebook.

"Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune suspendarea executarii Ordinului nr. 4700/18.08.2017 emis de Ministerul Educatiei Nationale pana la pronuntarea pe fond. Executorie. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica, azi 11.10.2017.", se arata in sentinta data de Curtea de Apel.

Si fostul sef al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Buzau, Florina Stoian, a obtinut luni, 25 septembrie, in instanta suspendarea ordinului ministrului Educatiei prin care luna trecuta a fost demisa de la conducerea institutiei.

"Astazi am obtinut din partea instantei suspendarea ordinului ministrului Educatiei prin care am fost revocata din functie. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este valabila pana la judecarea pe fond a cauzei. Ministerul Educatiei are termen de contestatie 5 zile, dar oricum decizia de astazi este executorie. Maine merg la Curtea de Apel sa iau un certificat cu care sa merg la Ministerul Educatiei pentru a cere sa fiu repusa pe functie. Nu ma grabesc, voi face totul in litera legii. Pana se va judeca pe fond trebuie sa fiu repusa pe functie", a declarat Florina Stoian.

Fostul inspector scolar general a adaugat ca spera ca prin decizia de luni sa dea o veste buna si celorlalti 12 inspectori scolar generali demisi luna trecuta.

In 18 august, inspectorii generali scolari din 13 judete au fost anuntati, printr-o informare transmisa prin fax dupa incheierea programului, ca mandatul lor inceteaza incepand cu 4 septembrie, intrucat la o evaluare facuta la cererea ministrului Educatiei, Liviu Pop, ar fi fost descoperite mai multe nereguli in contractele lor de management.

Inspectorii generali scolari care au fost anuntati ca isi pierd functiile sunt din judetele: Arad, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Ilfov, Ialomita, Olt, Mehedinti, Caras-Severin, Tulcea, Vrancea si Sibiu.