Cu totii ne dorim o Alianta puternica, bazata pe o relatie transatlantica solida, o cooperare cu Uniunea Europeana complementara si eficienta, a declarat, luni, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in discursul sustinut la sesiunea plenara a Adunarii Parlamentare a NATO, care se desfasoara la Bucuresti, informeaza Agerpres.

"Ne dorim, de asemenea, implementarea deplina si fara ezitare a angajamentelor asumate, impreuna cu acceptarea fara ezitare a responsabilitatilor, inclusiv bugetare de catre toti partenerii", a afirmat Dragnea.

El a spus ca este bine cunoscut atasamentul Romaniei fata de structurile europene si euroatlantice, evidentiind ca tara noastra a alocat resursele bugetare necesare apararii, "asa cum putine state au facut-o".

"Sunt bine cunoscute atat vocatia, cat si atasamentul Romaniei fata de structurile europene si euroatlantice. Am facut si continuam sa facem eforturi importante sa ne crestem profilul in familia europeana. Am alocat resursele bugetare necesare Apararii, asa cum putine state au facut-o. Relatia cu partenerii transatlantici este de o importanta strategica pentru noi, iar soldatii romani contribuie cu curaj si determinare pe teatrele de operatiuni si apara cu succes prima linie a frontierei europene si euroatlantice", a subliniat Liviu Dragnea.