PS Ignatie Muresanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, este noul episcop al Eparhiei Husilor, el fiind ales, joi, cu majoritate de voturi, de Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane, informeaza News.ro.

Postul de episcop al Husilor a ramas vacant dupa retragerea lui Corneliu Barladeanu, care ar fi fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot.

Candidatii propusi de catre Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei au fost Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei s Parintele Arhimandrit Nichifor Horia, Exarh Administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor si staret al Manastirii Sfintii Trei Ierarhi din Iasi.

Sfantul Sinod l-a ales prin vot secret pe PS Ignatie Mureseanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, ca Episcop al Husilor, cu un numar de 39 din 48 de voturi valid exprimate.

Scaunul de Episcop al Husilor a ramas vacant in luna august, in urma retragerii episcopului Corneliu, care ar fi fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot.

PS Ignatie Mureseanul are 39 de ani. In 24 octmbrie 2011, el a fost ales, in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe, arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Spaniei si Portugaliei, cu titulatura Mureseanul.