Membrii Comisiei de control asupra activitatii SRI vor decide marti cand va fi audiat fostul deputat Sebastian Ghita, a declarat presedintele acestui for, Claudiu Manda, potrivit Agerpres.

"Nu am stabilit nimic. Am si spus public ca ma voi consulta cu Comisia. Depindem de detaliile tehnice cat de repede se poate, dar maine, in cadrul Comisiei, vom dezbate acest subiect si vom stabili, daca avem si un raspuns tehnic, si cand va fi ziua in care il vom audia pe domnul Ghita. Mai devreme de miercuri nu se poate pentru ca noi abia maine o sa decidem daca il vom audia si care sunt procedurile pe care trebuie sa le parcurgem, acestea tehnice. Daca se poate foarte repede probabil ca il vom audia miercuri. Daca nu se poate imediat, din cauza acestor conditii tehnice, probabil saptamana viitoare", a sustinut Manda, luni, la Senat.

Presedintele Comisiei SRI a anuntat si ca fostul ofiter Daniel Dragomir va fi audiat din nou marti dupa-amiaza.

"Maine (marti - n.r.) vom continua audierile cu domnul Dragomir dupa-amiaza, cand avem program de comisie. (...) Cred ca mai avem inca doua-trei etape de parcurs cu domnul Dragomir si sigur ca sunt si alte persoane din zona publica, zona de afaceri, zona media, zona SRI pe care le vom invita la audieri in perioada urmatoare. Urmeaza inca doua-trei intalniri cu domnul Dragomir, ca sa parcurgem toate aceste fascicule pe care dansul doreste sa le prezinte comisiei cu probele de rigoare si, dupa aceea, vom incepe sa invitam si alte persoane", a precizat, luni, Manda, la Palatul Parlamentului.

Intrebat daca, in opinia sa, Daniel Dragomir este o persoana credibila, Manda a spus ca nu este de natura sa sa raspunda.

"Nu este de natura mea sa raspund la aceasta intrebare. Domnul Dragomir a venit si a prezentat o serie de lucruri comisie, a prezentat si documente in acest sens. Ramane ca noi sa analizam aceste documente, sa le confruntam cu realitatea si sigur ca atunci cand o sa avem o concluzie o sa o prezentam public atat cat ne permite legea sa prezentam", a afirmat presedintele Comisiei SRI.

Chestionat daca ii va prezenta aceste concluzii si lui Klaus Iohannis, Manda a spus ca rezultatele trebuie prezentate Parlamentului si nu presedintelui.