Premierul olandez Mark Rutte a declarat ca se opune intrarii Romaniei si Bulgariei in spatiul Schengen, subliniind ca viziunea despre viitorul Uniunii Europene expusa miercuri de Jean Claude Juncker in Plenul Parlamentul European este cea a unui "romantic", scrie Agerpres, care citeaza publicatiile Express, The Guardian si Financial Times. Anterior, isi anuntasera opozitia cancelarul Austriei si ministrul german de Interne.

Mark RutteFoto: Agerpres/Xinhua

Intrebat despre propunerea lui Juncker ca Romania si Bulgaria sa fie primite in Schengen imediat, premierul olandez a raspuns: 'Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor si coruptia'.

Jean Claude Juncker, seful Comisiei Europene, a propus miercuri ca la o zi dupa iesirea Marii Britanii din UE sa se tina un summit european la Sibiu.

Acesta a mai spus ca va acorda o atentie speciala Estoniei, Letoniei, Lituaniei si Romania in 2018 si ca Europa nu ar fi intreaga fara ele.

Joi, ministrul german de Interne Thomas De Maiziere declarase la Bruxelles ca, desi impartaseste viziunea lui Juncker, "este un drum destul de lung de parcurs, sa fim sinceri".